Vremenska prognoza: Krajem tjedna vraća se zima, u petak moguć snijeg

Vijesti 02. ožu 202106:57 > 08:34 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu naše meteorolodinje Tee Blažević.

Nad Jadranom je pozicionirano anticiklonalno polje i podržava stabilne prilike. Vedro je stoga diljem Hrvatske, ali svježe, osobito na kopnu, ali i na moru, gdje puše jaka bura, u podvelebitskom dijelu.

I u nastavku dana puhat će bura, prva marčana, dok će prema otvorenom moru dominirati sjeverozapadnjak. Tijekom prijepodneva će bura gotovo u potpunosti oslabjeti, a poslijepodne će zapuhati sjeverozapadni vjetar.

U nastavku tjedna ponovno će rasti temperature, i do 16, 17 u nizinama unutrašnjosti, u četvrtak, konkretno, na moru i više, do 20.

Promjena od petka

No, u petak slijedi promjena, približavanjem hladne fronte sa sjeverozapada Europe, koja će se jako brzo premjestiti preko naših krajeva.

Već u petak od jutra treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač.

Ipak, susnježica i snijeg bi povremeno mogli padati i drugdje u unutrašnjosti. Temperature će u subotu biti osjetno niže, i do desetak stupnjeva. Dojam svježine pojačavat će sjeverac i sjeveroistočnjak, na kopnu, jaka i vrlo jaka bura na moru, druga marčana će to biti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!