Zagrebački HDZ: Tomašević će svoje neuspjehe morati objasniti građanima

Vijesti 01. pro 202211:08 1 komentar
mislav herman
N1

Zagrebački HDZ istaknuo je u četvrtak da je Vlada osigurala osam milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba te omogućila povoljnije cijene energenata, pa gradonačelnika Tomislava Tomaševića smatraju odgovornim za najavljeno poskupljenje vode i parkinga.

Računi koje imaju zagrebački gospodarstvenici za struju i plin su tri do pet puta jeftiniji nego što su trenutne tržišne cijene, zbog čega najavljena poskupljenja nisu opravdana, poručili su zagrebački HDZ-ovci.

„Od golemih zaštitnih mjera Vlade Republike Hrvatske oko osam milijardi kn ide upravo za zaštitila standarda Zagrepčana, istodobno Tomašević poskupljuje vodu i parking. Svoje postupke, svoje neuspjehe, morat će sam objašnjavati sugrađanima”, naveli su u priopćenju.

VEZANE VIJESTI

Cijena vode bit će 20 posto veća. Gradonačelnik Tomašević kao jedan od razloga spomenuo je novi zakon od 1.siječnja, prema kojem će trošak izgubljene vode u cijevima pasti na teret Vodoopskrbe i i odvodnje, no gradski HDZ tvrdi da to nije točno.

„Gradonačelniče, zašto govorite takve neistine u javnom prostoru? Zašto na leđa građana Zagreba prebacujete nešto što je isključivo vaša odgovornost te odgovornost loše organizacije Grada Zagreba od strane vaših podređenih?”

Zahvaljujući mjerama Vlade, Grad Zagreb ima puno povoljnije cijene za sve energente te je uštedio stotine milijuna kuna, dodaju iz GO HDZ-a. Spomenute mjere su, prema njihovim tvrdnjama, bile namijenjene građanima, a ne tvrtki ViO kako bio ostvarila rekordnu dobit.

Tomašević je kazao da više od godinu dana nijedna komunalna usluga u Zagrebu nije poskupjela, unatoč udarima inflacije zbog koje je ove godine u gradskom proračunu izgubljeno oko milijardu kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare