Imate li glavobolju nakon treninga? To može upućivati na ozbiljno stanje

Zdravlje 08. tra 202415:48 0 komentara
Pexels

Stalno nam se iznova govori da je tjelovježba dobra za naše fizičko i psihičko blagostanje, ali vježbanje može biti teško kada je popraćeno snažnom glavoboljom i mučninom.

Ove glavobolje nakon vježbanja mogu se pojaviti tijekom razdoblja teškog psihičkog ili fizičkog napora, no zašto se događaju i predstavljaju li opasnost za zdravlje?

“Glavobolje uzrokovane vježbanjem rijedak su oblik glavobolje koji može pogoditi bilo koga”, rekao je liječnik Bhavini Shah za Newsweek.

“Glavobolje uslijed napora mogu biti odgovor na bilo koju vrstu prenaprezanja i mogu se prišuljati tijekom raznih tjelesnih aktivnosti koje vam ubrzavaju krv”, dodao je.

Iako ne znamo točno što uzrokuje te glavobolje, Shah je rekao da je to vjerojatno povezano s povećanom potražnjom našeg tijela za krvlju tijekom fizičke aktivnosti.

“Neka istraživanja sugeriraju da bi to moglo biti povezano s krvnim žilama unutar lubanje koje se šire tijekom naporne aktivnosti”, rekao je.

Glavobolje uzrokovane naporom uglavnom nisu opasne, one su više smetnja i obično se povuku same od sebe ili promjenom načina na koji vježbate ili obavljate svakodnevni život.

Međutim, važno je razgovarati s liječnikom o simptomima.

Neke glavobolje mogu biti uzrokovane osnovnim zdravstvenim stanjem, kao što je problem s krvnim žilama u vašem mozgu. One se nazivaju sekundarne glavobolje i potencijalno mogu predstavljati rizik za vaše zdravlje.

Ako imate redovite glavobolje koje postaju sve jače ili se događaju nasumično, to bi mogao biti znak da imate neko drugo zdravstveno stanje koje treba liječiti. Trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom kako biste isključili mogućnost težeg stanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!