Što boja vašeg jezika otkriva o vašem zdravlju?

Zdravlje 06. srp 202407:13 0 komentara
Shutterstock

Svaki dan koristimo usta, a da pritom ne obraćamo dovoljno pažnje na naš jezik, čija nam boja može otkriti puno toga o našem cjelokupnom zdravlju.

Jezik nam može ukazivati na određene probleme

Osim što nam pomaže govoriti, jesti i piti, jezik nam daje do znanja kada nešto nije u redu s našim tijelom, navodi Mirror.

Video koji se dijeli na Tik Toku može vam pomoći, da uz provjeru boje vašeg jezika, prepoznate imate li određenih problema sa zdravljem.

Provjerite koje boje je vaš jezik

Prema videu ako vam je jezik svijetlo ružičaste boje, to je zdrava boja,

Žuti jezik može značiti da imate želučane probleme.

Bijeli ili sivi jezik povezuje s gljivicama, a ljubičasti jezik može biti povezan s problemima pluća i srca. Ako vam je jezik jarko crven, možda imate problema sa srcem ili cirkulacijom.

Prema stručnjacima, ako imate ranu ili bijeli jezik, to obično nije ozbiljno i može se lako riješiti. U toj situaciji, savjetuje se da koristite meku četkicu za zube, da operete jezik i pića konzumirate na slamku.

Također, trebali trebali izbjegavati konzumiranje alkohola i pušenje, te pripaziti da ne jedete ništa previše začinjeno ili kiselo što bi moglo dodatno iritirati vaš jezik. Osim toga, također ne biste trebali koristiti pastu za zube koja sadrži natrijev lauril sulfat.

U nekim slučajima, bijeli jezik također može značiti da patite od određenih zdravstvenih problema kao što su anemija, šarlah, leukoplakija ili čirevi na jeziku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!