Lidl povećava plaće zaposlenicima

Biznis 23. velj 202210:58 > 13:56
Emica Elvedji/PIXSELL

Trgovački lanac Lidl povećava plaće svih svojih 3000 zaposlenika za u prosjeku 5 posto. Ovo je peta godina zaredom da se povećavaju plaće zaposlenicima u trgovini i skladištu, kojima se ujedno isplaćuje i 13. plaća. Uz njih, ove godine, plaće se povećavaju i zaposlenicima u uredima podružnica i centrale, javljaju iz trgovačkog centra.

“Ova povećanja nastavak su kontinuiranog ulaganja u Lidlove zaposlenike. Od samih početaka poslovanja, a posebice u zadnjih 5 godina, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće i ostale pogodnosti svojim zaposlenicima. Osim u osnovna primanja Lidlovih zaposlenika, koja su iznad prosjeka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl kontinuirano ulaže u edukacije, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, a omogućava i rotacije posla te međunarodne razmjene”, pišu iz Lidla.

Zaposlenici dobili po 8000 kuna dodataka

Lidl svojim zaposlenicima osigurava i dodatne benefite kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, sistematske preglede, poklone za djecu te brojne druge pogodnosti. Navode i da su samo u prošloj godini isplatili 8000 kuna dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu.

Tijekom sezone planiraju zaposliti oko 400 novih zaposlenika za koje se, piše Lidl, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja.Lidl će i u ovoj godini otvarati nove trgovine, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.

Lidl u Hrvatskoj ima 105 trgovina, zapošljava 3200 ljudi

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl zastupljeno je u 32 zemlje širom svijeta te trenutačno ima oko 11.550 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 30 zemalja diljem svijeta.

Lidl trenutno ima više od 341.000 zaposlenika. Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2020. generirala je promet od 125,3 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 105 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar