Podravka investira oko 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje

Biznis 05. svi 202110:05 > 10:48
Podravka.hr

Uprava Podravke je u sklopu nedavno najavljenog investicijskog ciklusa grupe donijela odluku o investiranju gotovo 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje, objavili su u srijedu iz Podravke.

Riječ je o investiciji usmjerenoj na nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici.

S tom će investicijom Podravka u potpunosti modernizirati taj tehnološki i radni proces što će, uz dizanja efikasnosti samog proizvodnog procesa, stvoriti pretpostavke za proizvodnju postojećih, ali i novih proizvoda iz segmenta žitarica za djecu, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

“Kada je riječ o tržištu žitarica za djecu, Podravka sa svojom markom Lino zauzimaju vodeću poziciju na domaćem tržištu, dok su tržištima Slovenije i Srbije jedan od najetabliranijih ponuđača. Instalacijom nove linije za proizvodnju, podiže se kapacitet proizvodnih mogućnosti, a time i mogućnosti za daljnji rast i razvoj spomenutog asortimana proizvoda”, ističu iz koprivničke prehrambene kompanije.

Kako najavljuju, modernizacija Podravkinih proizvodnih cjelina nastaviti će se i u narednom razdoblju te je namjera kompaniju dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti sve većim zahtjevima brojnih tržišta na kojima posluje, a ujedno stvoriti kvalitetnije uvjete za rad.

Podravka je krajem travnja objavila financijsko izvješće za prvo tromjesečje ove godine, u kojem je grupa ostvarila neto dobit od 105,2 milijuna kuna, što je za 15,6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Tada su objavili da je Nadzorni odbor dao suglasnost Upravi za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se odvijati u nekoliko faza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare