Podignuta optužnica protiv šefova tjednika 7dnevno zbog iznude Nikice Gabrića

Izvor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1972. i 1987.) i protiv jedne hrvatske državljanke (1978.) zbog počinjenog kaznenog djela iznude u pokušaju, objavio je DORH.

Dvojica hrvatskih državljana koje DORH spominje su urednik tjednika 7dnevno i portala Dnevno.hr, te njegov zamjenik. Treća osoba je direktorica portala Dnevno.hr.

DORH piše da mi se optužnicom stavlja na teret da su tijekom siječnja 2020. godine u Zagrebu, postupili zajedno i dogovorno u cilju stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti u iznosu od 200.000 kuna za korist nakladnika jednog trgovačkog društva.

Odnosno, pokušali su ucijeniti oftalmologa Nikicu Gabrića od kojeg su tražili da plati oglase na osam stranica tjednika. U slučaju da ih Gabrić odbije, prijetili su da će objaviti fotografije koje dokazuju da je Gabrić mason.

“Nakon što je trećeokrivljenik pribavio digitalne materijale i fotografije jedne udruge, prvookrivljeni glavni urednik (1972.) jednog tjednika te drugookrivljena direktorica (1978.) nakladnika jednog trgovačkog društva su, tereti ih se, kontaktirali oštećenika i rekli mu kako tjednik priprema članak na određenu temu o čemu će biti objavljeno u više brojeva. Oštećenik se potom u više navrata susreo s prvookrivljenikom i drugookrivljenicom te rekao da bi otkrivanjem identiteta članova udruge njima nastupila velika šteta i ugrozio se njihov društveni položaj”, piše DORH.

Gabrić nije nije pristao na njihove zahtjeve nakon čega su u tjedniku objavili više tekstova o udruzi.

Zbog ovog događaja se otkrilo i da je bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelić član masona. On je morao podnijeti ostavku nakon niza reakcija na njegovo članstvo u masonskoj udruzi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar