Kakva glavica kupusa je najbolja za sarmu?

author
N1 Slovenija
26. pro. 2024. 08:43
1668239849-karolina-kolodziejczak-pgOIplh_jcg-unsplash-1024x683.jpg
Unsplash / Ilustracija | Photo by Karolina Kołodziejczak on Unsplash

Ako sami pripremate sarmu, sigurno se pitate kakav oblik glavice kupusa je najbolji za pripremu sarme.

Zima, a posebno blagdansko vrijeme, idealno je za sarmu. No, koja je glavica kupusa najbolja za sarmu?

Iskusni prodavači na ljubljanskoj tržnici na ovo su pitanje odgovorili: "Plosnate, s tankim listovima."

Zašto plosnati oblik i tanki listovi? Ovakav oblik glavice kupusa olakšava umotavanje nadjeva u listove. Obratite pozornost i na veličinu - prevelike obično nisu prikladne, jer zauzimaju previše prostora. Neki vješti kuhari stoga listove velikih glavica prije pripreme sarmi prepolove. Ni premale glavice kupusa nisu dobrodošle jer u njih ipak morate zamotati nadjev.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama