Healing Room: Kazalište kao mjesto iscjeljenja u novom projektu A teatra

Kultura 28. lip 202210:17 > 15:28 0 komentara
A TEATAR

Novi projekt nezavisnog kazališta A teatra pod imenom Healing Room, koji uprizoruje samo istinite životne priče, možete premijerno pogledati 30. lipnja u 20 sati u Kaptol Boutique Cinema (Dvorana 4).

Nezavisno kazalište A teatar, pod vodstvom redateljice i glumice Ane Merlin, pokrenulo je novi projekt pod nazivom Healing Room koji pomiče granice kazališta. Uprizoruju se samo istinite životne priče, a prva je redateljičina osobna ljubavna priča. Kazalište se transformira u teatar iscjeljenja u kojem publika u dijalogu s glumicom, ali i u trenucima meditacije, iscjeljuje svoj intimni ljubavni svijet.

Healing Room je ljekoviti prostor čija ljekovitost dolazi iz njegovog sadržaja, ne iz ukrašenih zidova ili udobnih fotelja, iako nam i to ponekad treba. O iskustvu svoje prve i najveće ljubavne priče, Ana Merlin povjerava se publici u formi monodrame, u neposrednoj i intimnoj komunikaciji s njom. No osim dijaloga, ono što Healing Room i ovu ljubavnu priču čini jedinstvenim iskustvom koje nadilazi granice kazališta, jesu trenuci zajedničke meditacije kojoj je cilj naša osobna, intimna katarza i pročišćenje.

U sklopu projekta Healing Room, A teatar namjerava uprizoriti istinite životne priče iz različitih domena života – prijateljstva, roditeljstva, zdravlja, posla, i svega što je važno. No, osnivačica A teatra Ana Merlin odlučila je otvoriti Healing Room intimnom ispovijesti o svojoj prvoj ljubavi Tomislavu Jadanu s kojim se, nakon dvadeset godina razdvojenosti, ponovno susrela kako bi nastavili tamo gdje su stali. U predstavi Healing Room/Ljubavna priča svoje jedinstveno ljubavno iskustvo Ana prenosi publici, ali i razgovara s njom o sreći i jadu koji se mogu doživjeti u zoni ljubavnih iskušenja. Atmosferi predstave bitno pridonosi glazba koju u cijelosti potpisuje upravo Tomislav Jadan.

“Za mene je ljubav esencija svega što postoji, bezgranično razumijevanje i univerzalni lijek za sve bolesti. Moja je priča iskočila iz nježnog i intimnog dijela mene, iz tajne ljepote koja je dugo bila skrivena u meni. Iz samonametnutih i nametnutih ograničenja dugo nije mogla zaživjeti do kraja, ali sada napokon može”, kaže Ana Merlin i dodaje su u predstavi najvrjedniji trenuci međusobnog povjeravanja između nje i publike jer vjeruje da su upravo oni ti koji oslobađaju i liječe.

“Vjerujem da je u povjerljivom dijalogu jedan od spasova za naš propukli ljubavni život”, zaključuje Ana.

Premijera predstave Healing Room/Ljubavna priča održat će se u četvrtak 30. lipnja u 20 sati u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema. Karte su rasprodane u samo nekoliko dana, ali svi koji žele zakoračiti u Healing Room, to će moći već najesen na nekoliko zagrebačkih lokacija.

Više informacija o predstavi i premijeri dostupno je na web stranici A teatraFacebooku i Instagramu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!