Oglas

Savjeti kuhara

Najčešća pogreška prilikom prženja smrznutog pomfrita: Evo zašto ispada gnjecav

author
N1 Info
12. srp. 2025. 21:17
Unsplash_pomfrit, krumpir
Joyce Panda/ Unsplash

Zamrznuti pomfrit mnogima je omiljeni prilog, ali postizanje idealne hrskavosti može djelovati komplicirano.

Oglas

Postoji jedna česta pogreška koju ljudi prave prilikom pripreme.

Kuhar David Nayfield otkrio je da zamrznuti pomfrit svaki put može biti savršeno pržen, ali da sve ovisi o ključnom koraku. Najveća pogreška koju mnogi rade je to što stavljaju previše komadića krumpira odjednom, prenosi klix.ba.

Kad ih nagomilate, postanu gnjecavi. Ključno je ostaviti dovoljno prostora između komadića kako bi se pravilno ispekli i postali hrskavi.

Nayfield je također naglasio važnost prethodnog zagrijavanja uređaja prije nego što počnete pripremati pomfrit. Ako ga stavite na nezagrijanu tavu ili u air fryer, pomfrit će ispasti gnjecav i neravnomjerno pržen.

Koristan savjet je da prethodno zagrijete pećnicu ili air fryer na otprilike 200 stupnjeva Celzijusa prije nego što stavite pomfrit.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama