Svi smo doživjeli da praktički plešeno po kuhinji i znojimo se dok pokušavamo otvoriti poklopac na staklenki, ali ni po koju cijenu ne želimo pokleknuti i zamoliti nekoga da nam pomogne.
Postoji mnogo trikova za otvaranje poklopaca staklenki, od stavljanja nožića za maslac ispod do uranjanja u toplu vodu. Ali, lupanje po poklopcu staklenke moglo bi biti najbolje rješenje, piše Lifesavvy.
Glavni razlog zašto se staklenke tako teško otvaraju je pečat. Dok je pravilno zatvorena staklenka važna za transport i sigurnost, zbog toga se može činiti da ju je nemoguće otvoriti. Pronalaženje inovativnih načina da se poremeti brtva i olakša otvaranje staklenke, dio je svakodnevnice.
Kad nekoliko puta čvrsto udarite po poklopcu staklenke drškom drvene žlice ili noža, vjerojatno ćete “slomiti” taj zatvarač i trebali biste moći lako otvoriti staklenku. Ako ne uspijevate, pokušajte još nekoliko puta lupnuti.
Ako i dalje ne možete otvoriti staklenku nakon što ste je nekoliko puta lupnuli, uzmite taj isti nož za maslac i gurnite ga ispod ruba poklopca staklenke. Možete ga koristiti kao “polugu” za otvaranje staklenke. Nakon što čujete suptilan zvuk pucanja, to je znak da je pečat slomljen i trebali biste moći lako otvoriti staklenku.
Svaka je staklenka drugačija, ali razmislite o tome da dodate ovaj trik svom arsenalu rješenja sljedeći put kada je večer s tjesteninom i budete pokušavali otvoriti svoj omiljeni umak.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!