N1 komentar: Na pomolu otvaranje nove fronte na relaciji predsjednik-premijer?

N1 Komentar 16. ruj 202108:54 > 09:311 komentar
Izvor: N1

Donosimo jutarnju političku analizu našeg reportera Hrvoja Krešića.

Milo Đukanović dolazi u Hrvatsku u osjetljivom trenutku, iako jest zatišje u Crnoj Gori. Hrvatska je na neki način u cijeloj situaciji na neki način podržavala, možda ne izravno, Milu Đukanovića odnosno onaj dio Crne Gore koji podržava samostalnost te države.

Bit će dosta tema za razgovor između Milanovića i Đukanovića. Đukanović nije baš osoba bez repova, nosi određene kontroverze u smislu sumnji u korupciju. Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se u izjavama koje su predviđene ovdje prema cijeloj situaciji u Crnoj Gori postaviti Zoran Milanović.

Što se pak tiče odnosa između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, nakon jučerašnjeg Aktualca postoji mogućnost otvaranja fronte između premijera i predsjednika. Dobrim dijelom zato što Andrej Plenković odugovlači s potvrdom kandidata za predsjednika Vrhovnog suda i čini se da se samo traže razlozi da se ne potvrdi Dobronić.

Činilo se u jednom trenutku da tu dogovor postoji, ali brojni neslužbeni izvori tvrde da Andrej Plenković pokazuje određenu skepsu. Ako se na tom dogovoru raspadne krhko primirje između Plenkovića i Milanovića, mogli bismo opet svjedočiti burnim okršajima iz dana u dan između dva brda.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar