Ravnatelj SOA-e najavio analizu podataka o napadu u Afganistanu

Vijesti 24. srp 201913:41 > 13:47
N1

U Vladu je stigao ravnatelj SOA-e Danijel Markić. Izrazio je sućut obitelji poginulog pripadnika HV-a nakon jutrošnjeg napada u Afganistanu.

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić izjavio je u srijedu da SOA raspolaže prvim podacima vezanim uz jutrošnji napad na vozilo Hrvatske vojske (HV) u Afganistanu te je najavio njihovu analizu.

Markić je pri ulasku u Banske dvore novinarima potvrdio kako SOA raspolaže podacima vezanim uz napad u Kabulu, od čijih je posljedica poginuo jedan hrvatski vojnik, dok su dvojica ozljeđena. 

VEZANE VIJESTI

“Dobili smo prve podatke, provest će se analiza”, kazao je dodavši da je preminuli vojnik prva žrtva u 16 godina koliko Hrvatska sudjeluje u NATO-ovoj misiju u Afganistanu.

Izrazivši sućut obitelji preminulog vojnika Josipa Briškog, Markić je kazao da hrvatski kontingent ne sudjeluje u vojnim akcijama na terenu, ali se zna da su te misije opasne.

Upitan može li zbog toga doći do povlačenja HV-a iz Afganistana, Markić je odgovorio kako je Hrvatska članica određenih koalicija te da je to ponajprije političko pitanje.

“Mi koji smo radili takve poslove znamo da to nosi određeni rizik i spremni smo na to”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.