Beroš: Gotovo sam siguran da štrajka neće biti

Vijesti 29. sij 202415:26 0 komentara
N1

Ministar zdravstva Vili Beroš na pressici za medije poručio je da još ima dovoljno vremena da se sve dogovori s liječnicima i da ne dođe do štrajka zbog nezadovoljstva koeficijentima plaća.

“Ova Vlada ide putem otvorenosti, transparentnosti, uvažavanja tuđeg mišljenja. Stoga smo, formalno, neformalno razgovarali s predstavnicima sindikata i mnogi od ovih novih koeficijenata dogovoreni su s njima”, poručio je Beroš.

Gotovo sigurno nema štrajka

“Toliko je jasno da je to toliko opsežan posao koji se radi nakon više desetljeća da će moguće biti i ponekih grešaka. Mi ćemo sasivm sigurno te greške ispraviti i gotovo sam siguran da štrajka neće biti.”

Beroš naglašava kako je državni proračun ograničen.

“Nemamo čarobni štapić, moramo se svesti u realne okvire i vjerujem da ćemo to napraviti. Stoga, molim sve partnere i sudionike tog procesa koji tendiraju biti objektivni da ne žure s najavama. Rok od 15 dana tek je na trećem danu, ima još puno vremena i prostora. Mi ćemo zaisgurno, i to ne samo jednom nego više puta, sjesti za stol i razgovarati, a sve s cijem da unaprijedimo sustav plaća u javnim i državnim službama. Da napravimo poštenije plaće za jednak rad i da odgovorimo na izazove koji su tu, a što se destljećima nije radilo.”

Ima dovoljno i vremena i prostora za razgovor kako bi se sve nesuglasice riješile, rekao je Beroš.

“Doista, ne znam zašto bi plašili javnost štrajkovima, nezadovoljstvom”, poručuje.

Beroš kaže da ga iznenađuje što neki nisu vidjeli koeficijente, iako su imali prilku, tvrdi.

“Bilo je određenih nesporazuma oko toga tko je vidio, a tko nije predložene koeficijente. Svi koji su uključeni su vidjeli prijedlog koeficijenata, ako ne prije, onda na sastanku u ministarstvu rada u ponedjeljak, bio je javno dostupan. Stoga se čudim pojedinim izjavama da nisu vidjeli, kao da sanjaju, pa rekoh sanjaju li zbog veličine plaće, ali nećemo se sada šaliti, riječ je o ozbiljnom poslu. Vjerujem da ćemo sve napraviti adekvatno da svima povisimo plaće.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!