Cijeli Zagreb je gradilište: “Obnova je u punom zamahu, Molimo za strpljenje”

Andro Pavuna
N1

Andro Pavuna, pročelnik zagrebačkog Ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, komentirao je u N1 Studiju uživo aktualne radove na ključnim zagrebačkim prometnicama.

Obnova vrelovodne mreže prouzročila je niz neugodnosti u gradskom prometu, uzrokujući frustraciju među građanima, posebno zbog istovremenih radova na ključnim prometnicama.

“Izbjegavanje istovremenih radova moglo se izbjeći na način da je grad nekome zabranio da ih izvodi, što nije bila opcija. Očekuje se da će situacija postati bolja u nadolazećim tjednima. Sva veća zatvaranja pokušavamo staviti u okvir ljetnog razdoblja.”

“Postpotresna obnova je u punom zamahu. Fond solidarnosti je završio, ali radovi se i dalje nastavljaju te su efekti punih učinaka prijavljenih radova i dalje vidljivi. Tu je i nacionalni plan oporavka i otpornosti gdje su brojne institucije i tvrtke dobile ogromna sredstva koja pokušavaju potrošiti”, kaže Pavuna.

Najavljeno je zatvaranje Ulice Ljudevita Posavskog, važne ceste u Sesvetama, isto kao i zatvaranja na Zagrebačkoj cesti.

“Predviđeno je da radovi traju mjesec dana. To je cesta koja jako žudi za obnovom i zato molimo građane za strpljenje te da prate signalizaciju”, ističe Pavuna.

“Uvjet je da se radovi na Zagrebačkoj cesti završe do početka školske godine. Izvođačima šaljemo poruku da nakon što počne školska godina neće moći raditi. Moraju se organizirati u smjenama”, zaključuje Pavuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.