Filipović: Ništa me neće zaustaviti u obrani hrvatskih građana od predatora

Vijesti 06. tra 202311:29 2 komentara
N1

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, je nakon sjednice Vlade izvijestio kako je postignut dogovor oko Petrokemije.

Rekao je da je dogovor postignut na način da se omogući potpisivanje dodatka ugovoru o dekapitalizaciji i investiranju i to tako da Hrvatske nema dospjelih i neispunjenih obveza prema novim investitorima.

“Za sve obveze koje se odnose na porez, zaštitu okoliša i emisijske jedinice neće se moći tražiti odšteta nakon 2018., a ako bude nekakvih pravnih reperkusija to će se odnositi samo do zastare, a ne kao što je do sada bilo neograničeno i do neograničenog iznosa”, rekao je.

“Morat će se investirati  da bi se dobile sve dozvole te su stvoreni preduvjeti za modernizaciju i pokretanje proizvodnje , kao i zadržavanje svih radnika”, dodao je.

Rekao je kako se niz dobrih stvari dogodilo u Hrvatskoj, podsjećajući na veliku američku investiciju u Osijeku, na vladin paket mjera od 1,7 milijardi eura, odluku o Petrokemiji i odluku o dokapitalizaciji HEP-a.

“Brojne interesne grupacije ne prezaju od načina kako doći do ciljeva, ali svatko tko se bavi politikom mora na to naviknuti”, rekao je i ponosno pokazao na zastavu koju nosi na odijelu jer je “tu leži njegova lojalnost i ne postoji pritisak koji će ga zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat”.

Dodao je da je posljednjih tjedana bio na meti medija.

Što se tiče Petrokemije, kaže da su oni stvorili pretpostavke i da radnici ne trebaju brinuti, a sada je sve na investitoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare