GLAS: Populističko zagovaranje zabrane rada nedjeljom je neodgovorno

Vijesti 07. svi 202111:44 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Građansko-liberalni savez (GLAS) priopćio je u petak da premijer Andrej Plenković najavom zabrane rada nedjeljom spašava predizbornu kampanju preko leđa malih poduzetnika, a populističko zagovaranje zabrane rada je neodgovorno.

Podsjetili su da je zabranu rada nedjeljom Plenković najavio i u prošloj predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore.

“Tada smo upozorili, a ponavljamo i sada, da je populističko zagovaranje zabrane rada nedjeljom nerazumno i neodgovorno u teškoj situaciji u kojoj se nalaze mali poduzetnici”, navodi GLAS u priopćenju.

VEZANE VIJESTI

Podsjećaju da je 2004., nakon kratkotrajne zabrane rada nedjeljom, koju je Ustavni sud proglasio neustavnom, nekoliko tisuća radnika u trgovinama dobilo otkaze, a tisuću malih trgovina stavilo ključ u bravu, i to u uvjetima kada nisu poslovali uz posebne mjere.

Posebno licemjernom i besmislenom ocjenjuju ideju o šesnaest radnih nedjelja u godini, jer je suludo da, nakon što trgovcima zabrani rad, HDZ-ova Vlada još određuje i kad im je eventualno profitabilno raditi.

“Rad nedjeljom, i to u svim djelatnostima, treba regulirati i radnike dobro zaštititi i platiti, ali rad se nikome ne smije zabraniti. Zabrana rada bilo kojoj djelatnosti i bilo koji dan, pa bila to i nedjelja, je populistička i tipično HDZ-ovska štetočinska politika”, poručili su iz GLAS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!