Hrvatski učenici su prošle godine imali rekordni broj izostanaka

Vijesti 12. ruj 202310:27 5 komentara
Pixabay / Ilustracija

U prošloj školskoj godini 456.428 učenika osnovnih i srednjih škola Hrvatske sakupilo je ukupno 672.169 neopravdanih sati. Najviše je to neopravdanih sati jedne cijele generacije u posljednje četiri godine, piše u utorak Večernji list.

Situacija je tim gora jer prošlogodišnja generacija nije samo markirala u najvećoj mjeri do sada nego je i najviše opravdano izostajala s nastave skupivši tako nevjerojatnih 38.777.325 opravdanih sati u školskoj godini.

Unatoč tome što je u prošloj školskoj godini bilo 7253 učenika manje nego u školskoj 2019/2020. godini koje su obuhvaćene u analizi opravdanih i neopravdanih sati.

Tako je prošle školske godine Primorsko-goranska županija ona koja se prometnula na prvo mjesto promatraju li se prosječni izostanci učenika jer u toj je županiji od ukupno 28.351 učenika osnovnih i srednjih škola svaki prosječno upisao 95,97 izostanaka.

Velika većina tih izostanaka opravdana je pa ispada da je svaki učenik u Primorsko-goranskoj županiji u prosjeku imao samo 1,62 neopravdanih sati – odnosno da je manje markirao a više bio opravdano odsutan s nastave.

Time su učenici Primorsko-goranske županije nastavili nizati izostanke jer su u školskoj 2021./2022. godini po broju opravdanih izostanaka držali drugo mjesto u odnosu na sve županije Hrvatske.

Primorsko-goransku s velikim brojem opravdanih izostanka u stopu prate učenici Istarske županije na drugom i zagrebački učenici na trećem mjestu, piše novinarka Večernjeg lista Lana Kovačević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare