Komunikacijska stručnjakinja: “Čini mi se da kampanja nikome nije donijela ništa”

Vijesti 15. tra 202414:18 0 komentara

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić je u N1 Studiju uživo s našim Igorom Bobićem analizirala kampanje pojedinih stranaka.

Loše kampanje

“Čini mi se da nikome kampanja nije donijela ništa”, tvrdi Mamić.

“Ono što smo vidjeli od kampanje za dvije velike stranke je uglavnom loše. Loše je komunikacijski, produkcijski i u svakom smislu”, kazala je stručnjakinja.

S druge strane, ističe Most i Možemo kao primjere dobrih kampanja na društvenim mrežama.

“Stranke su potrošile puno novaca nizašto. Kampanje im nisu donijele nikakve ozbiljne pomake. Imali smo pad neodlučnih birača u predkampanji, a nakon toga status quo”, naglašava Mamić.

Kombinatorika nakon izbora

“Plenković se prije svega pokazao kao odličan pregovarač. Sjetimo se kako je HNS koji je praktički prošao na SDP-ovoj listi, zamijenio Most u HDZ-ovoj Vladi. Premijer to očito zna raditi. Mislim da je i odluka Plenkovića na prošlim izborima da povuče HNS i Reformiste s manjincima i da ne ide s Domovinskim pokretom zapravo pokazatelj načina na koji svoju vladu vidi Plenković. Svi koji su HDZ-ovi koalicijski partneri nisu pravi kingmakeri, to nije HSLS da je dobio svoje glasove na svojim listama pa onda ulaze u pregovore s jasno naglašenim politikama i s ministrima za koje žele da provode te politike”, kazala je.

“Plenkoviću je puno lakše vladati sa skupljenim žetončićima”, zaključila je Mamić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!