Komunikacijska stručnjakinja: Premijer je zvučao dosta osvetoljubljivo

Vijesti 10. ožu 202306:54 2 komentara
N1

Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja i profesorica retorike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gostovala je u Newsnightu gdje komentirala nove prepiske između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Kišiček kaže da je premijer jučer zvučao dosta osvetoljubivo. “On je to oblikovao na način da to ne ispadne tako, ali predsjednik traži sastanak s premijerom, to su neke stvari koje bi trebale biti normalne”, rekla je.

Što se tiče tajminga pisma premijera koje je Milanović objavio, Kišiček kaže da je to potenciranje sukoba. “Mislim da je normalno da oni mogu razgovarati, a ne se prepucavati putem medija. Premijer kaže da nema problema, ali upravo taj komunikacijski problem stvara sliku nesigurnosti i nestabilnosti,”, rekla je.

“Reakcija predsjednika na stipendiju njegova sina je prilično ležerna, čime pokazuje da mu to nije problem koji će mu naštetiti. Nakon svih problema u zemlji, to je stvarno nebitno. To jest loš potez i trebalo se izbjeći jer je lošoj poziciji sada komisija koja dodjeljuje stipendije”, dodala je.

Što se Kolinde Grabar Kitarović kaže da svojom prisutnošću pokazuje da nije rekla zbogom politici. “Glavni adut joj je iskustvo i protukandidat, ako se kandidira Milanović. Neke stvari koje su se njoj zamjerale su minorne u odnosu što predsjednik radi sada”, rekla je.

“Mislim da građani mogu vjerovati obećanjima Vlade o paketu mjera jer se nalazimo u predizbornoj godini. Kako će biti poslije izbora to ćemo vidjeti, ali to je ključna razlika između onih koji su na vlasti i onih koji su u oporbe jer oni na vlasti mogu i neslužbeno početi s kampanjom”, rekla je Kišiček.

Cijeli razgovor pogledajte u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare