Lalić za N1: Policija na stadionima je Mamićevska, ali osuđujem svako nasilje

Vijesti 22. svi 202211:17 > 11:257 komentara
Izvor: N1

Dražen Lalić, sociolog, profesor s Fakulteta političkih znanosti i autor knjige "Torcida: Pogled iznutra", sinoćnji masovni sukob Torcide s policajcima vidi kao incident uvjetovan situacijom. Međutim, osuđuje ga ističući da je protiv svakog oblika nasilja.

Kaže da je radio biografiju o Torcidi, ali da je ovo aktivna Torcida 21. stoljeća te da on s tim nema više veze, niti zna što ih motivira.

Osim svakog oblika nasilja, Lalić je osudio i pretrčavanja autoceste i neprimjerene transparente, ali napominje da nije poznato što je pisalo na njima.

vezane vijesti

Navodi da je dopušteno nositi transparent na kojem, primjerice, piše HNS koji je prekrižen, ali ne smiju se nositi transparenti s nedozvoljenim znakovima poput kukastog križa. Smatra da je policija na stadionima “Mamićevska” i ima svoje interese.

Napomenuo je i da je policija Torcidine navijače zadržavala i nije ih puštala na stadion. Ne zna što se točno događalo, ali kaže da je lako zamisliti rađanje frustracije kod mladića koji idu na utakmicu, plate put, a onda ih policija zadrži, ne da im vode i hrane par sati. Uz malo alkohola ili opijata, lako nastane frustracije, dodaje Lalić.

Kazao je i da je ovo dugogodišnji problem, ali ističe da kod nas nije nitko nikada izgubio glavu zbog navijanja i vjeruje da neće niti u budućnosti. Za korištenje hladnog oružja, kao i vatrenog, kaže da je dio folklora policije i navijača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar