Plenković na otvorenju druge cijevi tunela Učka: Velik je ovo dan za Hrvatsku

Vijesti 13. ruj 202419:19 0 komentara
Andrej Plenković na otvorenju tunela Učka
Goran Kovacic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nazočio je povijesnom otvaranju druge cijevi tunela Učka, s 5634 metra trećeg po dužini u Hrvatskoj.

I značajnog jer, napokon, u punom smislu, povezuje Istru s ostatkom Hrvatske.

“Malo je toga ostalo reći o tehničkim podacima. No, 13. rujna je značajan i po sjednici Vlade u Puli na kojoj smo donijeli političku odluku da se dovrši Istarski ipsilon i napravi druga cijev tunela Učka”, rekao je Plenković.

Istarska županija je najrazvijeniji dio Hrvatske, napomenuo je premijer i dodao kako u Vladi nije bilo dileme da Hrvatska i Istra zaslužuju dovršenje ovog projekta.

“S velikim optimizmom gledam na sljedeće dvije godine. Obnovit ćemo staru cijev i ona će na početku iduće turističke sezone izgledati kao ova nova. Nakon toga će nam trebati još godina dana da se naprave dva vijadukta i dionica do Matulja”, izjavio je Plenković pa dodao:

“Do kraja ovog desetljeća ćemo riješiti sve ono što je Hrvatskoj strateški prioritet i dovesti u istu ravninu sve razvojne potencijale Hrvatske.”

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u dovršetku druge cijevi.

“Velik je ovo dan za Istarsku i Primorsko-goransku županiju, velik je ovo dan za Hrvatsku”, zaključio je premijer Andrej Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!