Fuchs: I u školama će se moći gledati utakmice. Divjak: Čitam i ne vjerujem

Vijesti 19. stu 202207:256 komentara
Izvor: N1/Ilustracija

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je rekao kako je u srijedu planirana rasprava o prijedlogu proračuna za 2023. te da će se tog dana napraviti stanka od 11 do 13 sati zbog održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka.

Neki zastupnici su negodovali zbog toga, a Jandroković im je poručio da onda u to vrijeme rade nešto drugo. “Znam da velika većina zastupnika i zastupnica gleda nogomet pa je bolje tako nego da bude prazna sabornica”, rekao je Jandroković.

No, neće utakmicu gledati samo zastupnici, to će moći i učenici. To je za RTL potvrdio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Fuchs kaže kako će se u školama moći gledati utakmice, ako je većina za to.

Ministar je napomenuo da će se propušteno gradivo zbog gledanja utakmice morati nadoknaditi.

Bivša ministrica obrazovanja: Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta

Informaciju je na Facebooku komentirala bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

“Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta.

Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave.

Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu.

Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja.

O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja”, poručila je Divjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar