Tuškan žestoko prozvala Fuchsa: Ovo je sramota, promašio je ceo fudbal

Vijesti 22. stu 202211:27 0 komentara
N1

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan u N1 Studiju uživo komentirala je najave o gledanju utakmica u školama. Podsjetimo, ministar obrazovanja Radovan Fuchs kazao je da će se u školama moći gledati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tuškan ističe da je ministar napravio kaos s tom izjavom.

“Ovo što je ministar napravio je stvarno sramota. To je za jednog ministra nepotrebno i s ovim je promašio ceo fudbal”, kazala je.

Tuškan navodi da škole imaju svoje planove i programe i da se sve planira unaprijed te da se i ranije znalo da će biti prvenstvno.

VEZANE VIJESTI

“Ministar je napravio razliku u odnosu na ostale djelatnosti u Hrvatskoj i omalovažava rad škola i odgojno-obrazovnu djelatnost. Problematično je i to što znamo cijelu problematiku oko Katara, cijelu kontroverzu, ali škole su odgojno-obrazovne ustanove i one imaju sovju autonomiju”, istaknula je.

Tuškan navodi da je Fuchs tri stvari krivo napravio u ovoj situaciji. “Ono što je pogrešno napravio jest da se išao miješati u autonomiju škola, druga stvar je da je to napravio putem medija, a treća je da se prebacuju loptice, da škole čekaju dopis ministarstva i radi se kaos.”

Kaže da je ovo primjer one ‘kruha i igara” – pa kad su već igre da će ministarstvo morati platiti te nadoknade. Dodala je da je trebalo napraviti i plan nadoknada.

“Imamo u siječnju SP u rukometu, što s tim? Što je s ravnopravnosti sportova? Otvara se Pandorina kutija”, navodi Tuškan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!