Plenković o Ini: Ne može ostati ovako, nije normalno da se tako donose odluke

N1

Nakon što je odgovarao na pitanja saborskih zastupnika na aktualnom prijepodnevu, premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

“Vjerujem da smo danas s razmjenom mišljenja u Saboru, javnosti omogućili uvid u stavove Vlade. Mi smo fokusirani na naše prioritete”, rekao je Plenković. “Sve tenzije u društvu su nestale kad je vladin paket donesen. Vlada je svima osigurala mirnu jesen i zimu”, dodao je.

VEZANA VIJEST

“Na putu smo ostvarenja strateških ciljeva, članstva u Schengenu, eurozoni, vrlo uspješna turistička sezona. Istodobno, neovisnim, samostalnim radom svih nadležnih tijela nastavlja se borba protiv korupcije, bez obzira o kome se radi, imenu, prezimenu, ulozi, dužnosti, članstvu… Upravo zato što institucije rade slobodno događa se da se otkrivaju djela, procesuiraju…”, kazao je Plenković.

Za aktualacje rekao da je “bilo i duhovito na momente”.

Komentirao je INA-u, rekao je da će se danas razriješiti tri hrvatska člana Uprave.

“Idemo s novom Upravom i kad se to sve skupa riješi, kad se donese odluka o vanjskom revizoru nastavit će se procesi i razgovori s mađarskom stranom koji moraju dovesti do promjene načina upravljanja. Ne može ostati ovako kako je. U konačnici, INA je naša kompanija, ona je tu u Hrvatskoj, važna nam je u energetskoj krizi i nije normalno da se odluke donose tako, a kamoli da se ide za počinjenjem kaznenih djela”, rekao je Plenković.

“Nastavit ćemo razgovore, koordinirat će ih Filipović. Ja ne mogu reći do kojeg će roka biti. Bit će sudski postupci, stalno vozimo po tračnicama koje su odlučili neki drugi ljudi umjesto nas prije nekoliko godina i nosimo se s time. Ponavljam, mi samo možemo dati ponudu koja će izdržati test vremena. Mi imamo problem, da nemamo problem, bilo bi lakše”, dodao je.

Na pitanje kada očekuje promjenu načina upravljanja INA-om, rekao je da ne može reći kada točno.

“Nemam luksuz kao premijer dati ponudu… Mi možemo dati ponudu koja će izdržati test vremena”, kazao je o kupnji dionica Ine.

“Ovo je dosta? Puno smo guglali”, rekao je na kraju izjave premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.