Utakmice u školi: Ravnatelj Sportske gimnazije objasnio zašto je to racionalno

Vijesti 21. stu 202216:59 2 komentara
N1

Stipe Perišić, ravnatelj Sportske gimnazije Zagreb, govorio je u Newsroomu o gledanju utakmica Svjetskog prvenstva u hrvatskim školama.

“Mi smo na sjednici Nastavničkog vijeća odlučili da ćemo tijekom održavanja utakmice imati organizirano gledanje u dvorani sportske škole. Držimo da je to od nas i očekivano jer smo sportska gimnazija. Drugo, mi radimo samo u jednoj smjeni i zaista nam se poklapa samo jedan termin, sve druge utakmice su popodne i mislim da ne gubimo puno. Dio tih reprezentativaca su i naši učenici pa mislim da je prirodno da se u sportskoj gimnaziji ta utakmica i gleda”, kazao je ravnatelj Perišić ističući da će nastavnici biti cijelo vrijeme s učenicima.

Na pitanje što će biti s onima koji neće htjeti gledati utakmicu, kazao je:

“Mislim da takvih u sportskoj gimnaziji neće biti previše, ali moći će se u određenim prostorima organizirati nastava za one koji to budu htjeli.”

Osvrćući se na stav bivše ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da praksa organiziranja gledanja utakmica ne utječe dobro na obrazovni proces, ravnatelj Sportske gimnazije je kazao:

“Ne slažem se s onim što je rekla iako razumijem njezine razloge. Mi smo kao škola donijeli odluku puno prije toga, na sjednici Nastavničkog vijeća smo dobro promislili o njoj. Ovo je vrlo racionalna odluka s obzirom da smo gotovo sigurni da u školama koje neće imati organizirano gledanje utakmice veliki dio učenika neće biti u školi u srijedu. Pa se pitam je li bolje izgubiti ta dva sata, koliko se gleda utakmica, ili će izgubiti cijeli dan kada im roditelju ispričaju da su bili bolesni ili nešto drugo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare