Zasjeda zagrebačka Skupština, ukida se mjera roditelj-odgojitelj

Vijesti 26. kol 202107:05 > 09:52 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je u 9 sati. Od 47 gradskih zastupnika, na sjednici je prisutno njih 39.

 

Igor Peternel, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva na početku je izvijestio kako je HDZ-ova Iva Hraste Sočo stavila mandat u mirovanje te da ju mijenja Mirjana Kujundžić Tiljak.

Nezadovoljan odgovorom koji je dobio od gradonačelnika Tomislava Tomaševića oko sustava gospodarenja otpadom , a u kojem stoji da detaljno ispituju mogućnosti za što kvalitetnije odluke za Grad Zagreb, Slaven Dobrović iz Domovinskog pokreta je poručio kako nakon proteka 80 dana na vlasti takav odgovor nije dopustiv.

“Nema dvojbe da je u teškoj krizi gospodarenje otpadom, ali me zanima što je nova vlast napravila da se krene u realizaciju predizbornih obećanja o zbrinjavanju otpada. Nakon 80 dana nove vlasti čujemo samo da se radi detaljna analiza. Ovo je problem, analiza se radi prvih sedam dana, dosad se već nešto trebalo napraviti. Svaki dan se gubi ogroman novac. Ovo je mali poguranac za ono što ste zacrtali u svom programu”, poručio je.

Gradonačelnik Tomašević je podržao da se svi predloženi prijedlozi stave na dnevni red za raspravu i donošenje po hitnom postupku.

“Ja se ne sjećam dok sam bio oporbeni zastupnik da je ikada vladajuća većina pustila neki prijedlog da se stavi na dnevni red po hitnom postupku. No ja nemam problema s tim”, rekao je, pišu 24sata.

Zastupnici su jednoglasno podržali da se na dnevni red po hitnom postupku uvrsti prijedlog gradonačelnika da se potresom pogođeni građani privremeno zbrinu u gradskim stanovima, među kojima su i oni smješteni u hostelu Arena.

Nakon što su dopunili dnevni red, zastupnici su krenuli s aktualnim satom i postavljanjem pitanja gradonačelniku.

 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!