Zvonko Bede ostaje u istražnom zatvoru. Sud upravo objavio novu odluku

Crna kronika 01. velj 202413:51 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku djelomično je prihvatilo žalbu Zvonka Bedea, čelnog čovjeka tvrtke Drava International, no on još uvijek nije pušten da se u istrazi golemog požara iz prošle godine, brani sa slobode. 

Bede je u istražnom zatvoru završio još 19. siječnja nakon što je otvorena istraga o tom požaru.

Zašto je određen istražni zatvor?

Sudac istrage donio je rješenje o određivanju istražnog zatvora kako Bede ne bi utjecao na svjedoke, te da ne ponovi kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret. S još troje svojih suradnika osumnjičen je za ugrožavanje okoliša otpadom te teško kazneno djelo protiv okoliša.

Kako su potvrdili njegovi odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec, Bede je odmah dao ostavku na sve funkcije u Dravi International. Učinio je to upravo kako ga se ne bi moglo povezivati s opasnošću od ponavljanja kaznenog djela.

Iako je uvjeravao i da, nakon toliko vremena od požara koji je buknuo početkom listopada prošle godine, ne može više utjecati na svjedoke sudac istrage nije prihvatio niti jedan njegov argument.

Dio žalbi ipak je prihvaćen

Nakon žalbi izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku ipak zaključuje kako nema opasnosti da Bede utječe na svjedoke, no zadržava ga u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Njegova obrana jučer je predložila da se taj razlog istražnog zatvora ukine jer Bede više nema veze s Dravom International i ne može ponoviti kazneno djelo.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku sudac Davor Mitrović za N1 je izjavio da je zahtjev Bedeove obrane jutros dostavljen državnom odvjetništvu. “Taj prijedlog poslali smo na očitovanje državnom odvjetništvu i nakon toga će sudac istrage donijeti odluku”, rekao nam je sudac Mitrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!