Detalji uhićenja vlasnika noćnog kluba: Kokain naručio u – palačinkarnicu

Crna kronika 03. ruj 202312:10 0 komentara
Pexels / Photo by MART PRODUCTION

Među uhićenima u posljednjoj akciji protiv narko-kriminala je, kako smo već javljali, i jedan od suvlasnika narodnjačkog kluba Ritz u Zagrebu. Riječ je, proizlazi iz policijske prijave, o Mariju Gavriću, 39-godišnjaku koji u Zagrebu ima još nekoliko lokala. Jedan od njih je i Činkica, palačinkarnica koja posluje na dvije adrese. U jednu od njih Gavrić je, tvrdi USKOK, u siječnju 2021. naručio drogu.

Kupovinu jednog kilograma kokaina za 36 tisuća eura dogovorio je osobno s Darkom Jandrićem, zaključuju istražitelji iz pronađenih poruka. Do tih poruka došli su nakon što je dešifrirana komunikacija 20 osumnjičenika.

Jandrića i Viktora Milakovića istražitelji su označili kao vođe ove kriminalne grupe koja je od lipnja 2019. do ožujka 2021. navodno preprodala droge za 593 tisuće eura.

Inače, u Gavrićevom Ritzu u travnju ove godine ubijen je Tomislav Sabljo, koji je, prema sumnji USKOK-a, bio član narko-bande konkurentske Milakovićevoj. Upravo je to rivalstvo, odnosno borba za prevlast na narko-tržištu, također prema sumnjama USKOK-a, bio motiv zbog kojeg su Milaković i njegovi ljudi ranije planirali atentat na Sablju. Do realizacije nije došlo.

Ipak, pred dom Sabljinog suradnika Tomislava Sučića, koji je također optužen za preprodaju droge, postavljena je eksplozivna naprava. U toj eksploziji što se dogodila u svibnju 2021. na zagrebačkom Laništu lakše je ozlijeđena samo Sučićeva partnerica te je napravljena golema materijalna šteta. Jedan od Milakovićevih suokrivljenika za podmetanje te eksplozije sada je osumnjičen i za preprodaju droge.

Hoće li na osnovu svih ovih novih informacija, te analizom novih okrivljenika istražitelji sada potražiti i moguću drugu pozadinu Sabljinog ubojstva u Ritzu? Naime, do ovog trenutka redar iz Ritza koji je pucao u Sablju osumnjičen je da je to učinio tijekom naguravanja s pripitim gostom. Nije, navodno, bilo namjere.

USKOK, naime, sada tvrdi daje suvlasnik Ritza Mario Gavrić u siječnju 2021. od Jandrića naručio kilogram kokaina.

Droga je isporuku čekala uskladištena u jednoj garaži na zagrebačkim Ravnicama gdje je, prema sumnjama istražitelja, bio svojevrsni distribucijski narko-centar Milakovićevih ljudi.

Preko SKY ECC aplikacije na kojoj je Gavrić, kako je rekonstruirao USKOK, imao PIN ‘GWSQF3’, te nadimak ‘Boost’, suvlasnik Ritza naručio je dostavu droge u ‘Činkicu’ u Španskom.

“U lokal da dostavi robu”, čudio se Jandrić objašnjavajući kako nikada ne dostavlja drogu u stanove ili poslovne prostore.

“Bit ću ja unutra”, napisao je, prema prijavi, Gavrić.

“Kako god vam paše, bolje u ruke manje je sumnjivo. Doći će u Činkicu i dati vam”, zaključuje dopisivanje Jandrić. Zatim je, navodi USKOK, poslao jednog svog suradnika s kokainom u lokal u Španskom.

Ovaj mu je od tamo poslao fotografije novca. “Brojim”, napisao je uz snimku novčanica od po 50 i 100 eura.

Istražitelji su, provjeravajući je li ‘Boost’ doista Gavrićev nadimak na šifriranoj komunikaciji, analizirali i javno dostupne podatke o njegovoj ‘Činkici’. Provjerili su adresu na koju je Jandrićev suradnik nosio kokain, kao i fotografije unutrašnjosti lokala u kojoj je, zaključili su, obavljena primopredaja.

Samo bi vlasnik napravio tako nešto jer se u svom poslovnom prostoru osjeća dovoljno sigurno i zaštićeno, zaključili su. Osim toga, provjerili su i Gavrićev policijski dosje u kojem je do sada već pet puta evidentiran zbog zlouporabe opojnih droga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.