Devetero Slovenaca pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testom

Crna kronika 17. svi 202114:47 0 komentara
Jure Makovec / AFP / Ilustracija

Devetero državljana Slovenije pokušalo je za vikend na graničnom prijelazu Kaštel ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testom čime su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, a daljnje postupanje prema njima preuzela je slovenska policija, priopćila je u ponedjeljak istarska PU.

Devet krivotvorenih nalaza PCR testova otkrila je od petka do nedjelje bujska policija prilikom obavljanja granične kontrole Utvrdili su da je ukupno devet slovenskih državljana koristilo krivotvorene nalaze testove ne bi li ušli u Hrvatsku bez određivanja mjera samoizolacije.

Prvi slučaj zabilježen je u petak, 14. svibnja oko 12.15 sati, kada je na granični prijelaz Kaštel pristupio Audi, njemačke registarske oznake te je 43-godišnji slovenski državljanin predočio policijskim službenicima krivotvoreni PCR. Istog dana oko 16.10 sati na granični prijelaz stigli su 52-godišnji slovenski državljanin i 37-godišnja slovenska državljanka u Mercedesu, slovenske registarske oznake. Oni su policijski službenicima također predočili krivotvorene nalaze PCR testova.

U nedjelju, 16. svibnja, policijski službenici nastavili su s uspješnim otkrivanjem krivotvorenih nalaza testova pa su tako oko 8.40 sati kontrolirali Audi, slovenske registarske oznake, u kojem su se nalazila dva slovenska državljana u dobi od 27 i 29-godina. Oni su predočili pozitivne rezultate PCR testiranja, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako je pod tim evidencijskim brojem testirana treća osoba, navodi se u priopćenju Policijske uprave istarske.

Već oko 11.30 sati policijski službenici detektirali su još dva krivotvorena nalaza, i to kod 54-godišnjeg slovenskog državljanina i 48-godišnje slovenske državljanke, koji su pristigli na granični prijelaz u Land Roveru, slovenske registarske oznake te su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testova, za koje je utvrđeno kako ih je izradio sam 54-godišnjak.

Posljednji slučaj evidentiran je oko 14.40 sati, kada je na granični prijelaz pristigao Mercedes, slovenske registarske oznake, u kojem su se nalazili 60-godišnji slovenski državljanin i 39-godišnja slovenska državljanka. I oni su policijskim službenicima predočili krivotvorene nalaze PCR testova, tj. na njima su prepravili datume testiranja.

Budući da je utvrđena sumnja kako su slovenski državljani počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, daljnje postupanje prema njima preuzeli su djelatnici slovenske policije, dodaju iz PU istarske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.