Uhićen ‘fantom s Trešnjevke’. Virio ljudima u kuće, uhodio i pratio djevojku…

Crna kronika 05. svi 202209:59 > 10:53
Izvor: Shutterstock / Ilustracija

U ponedjeljak, 2. svibnja oko 22.10 sati policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Uslijedio je poziv građanina policiji. Dolaskom na adresu, muškarac je već bio pobjegao, ali temeljem informacija koje su žurno prikupljene, policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije.

Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela “Nametljivo ponašanje” na štetu 24-godišnjakinje, javlja zagrebačka policija.

Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno, u više navrata pratio te uhodio oštećenu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ista nedvojbeno odbijala.

Također je bez njezine volje dočekivao ju ispred adrese zaposlenja da bi se potom s biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja što je kod iste izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene.

Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća  te zagledavao se kroz prozore, ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Zbog svoga takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali “Fantomom s Trešnjevke”.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar