Četiri tisuće beaglova u SAD-u traže nove domove

Lifestyle 10. kol 202208:16 0 komentara
Pexels

Blizu 4000 beaglova traži novi dom nakon jedne od najvećih akcija spašavanja pasa u SAD-u, javlja BBC.

Psi su uzgajani u uzgajivačnici u Virginiji koja ih je prodavala laboratorijima za pokuse s lijekovima.

No uzgajivačnica je sada zatvorena zbog kršenja prava životinja, a dobrotvorne udruge su počele misiju udomljavanja pasa.

“Četiri tisuće je velik broj”, rekla je Kitty Block, voditeljica Humane Societyja.

“Bit će potrebno 60 dana da se sve te životinje izvuku van. Surađujemo s našim skloništima i partnerima za spašavanje širom zemlje kako bismo ove pse konačno doveli u domove pune ljubavi”, rekla je za Reuters.

Uzgajivačnicu u Cumberlandu, u vlasništvu tvrtke Envigo RMS, u svibnju je tužilo američko ministarstvo pravosuđa koje ju je optužilo za višestruko zlostavljanje životinja.

Inspektori su otkrili da su neki psi ubijeni umjesto da im je pružena veterinarska skrb, a bili su u stanju koje se može lako liječiti.

Hranili su ih i hranom u kojoj su bili crvi, plijesan i izmet. Nekim ženkama koje su dojile potpuno je uskraćena hrana. Dvadeset i pet štenaca uginulo je jer su bili izloženi hladnoći.

Nakon tužbe, tvrtka Envigo RMS je zanijekala optužbe, ali je objavila da zatvara taj objekt, a pse premješta u dobrotvornu udrugu za prava životinja Humane Society, izvijestio je CBS News.

Beagleovi su sada podvrgnuti veterinarskim pregledima i cijepljenjima prije nego što budu dostupni za udomljenje.+

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.