Znate li zašto vrata perilice imaju izbočinu? Tehničarka objasnila razlog

Lifestyle 23. ruj 202221:23 0 komentara
Sergei Ramiltsev / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako imate perilicu rublja s prednjim punjenjem; što znači da su joj vrata naprijed, a ne na gore na vrhu; sigurno ste primijetili izbočinu s unutarnje strane vrata. E pa, ako nemate pojma čemu ona služi, niste jedini jer sudeći prema društvenim mrežama, to ne zna većina vlasnika perilice. Zato je Amerikanka Renae, inače ovlaštena tehničarka za popravke kućanskih aparata, na svom TikTok, računu @renduh razotkrila ovaj misterij.

Postoji, kaže, praktičan razlog zašto vrata tih strojeva iznutra imaju izbočinu okrenutu prema bubnju:

“Nije tamo za ukras!” rekla je Renae.

“Kada imate perilicu s prednjim punjenjem, odjeća se pomiče mnogo više nego u perilicama s gornjim punjenjem pa izbočina služi da je gurne natrag u bubanj”, objasnila je.

To, kaže, sprečava i da komadi odjeće zapnu oko brtve vrata gdje se mogu i zaglaviti i oštetiti stroj.

Također, tehničarka kaže da u nekim strojevima duž vrata postoje i cijevi koje omogućuju prolaz vode sve do brtve, a izbočina na staklu vrata tu istu vodu vraća u bubanj, prenosi Večernji list.

#related-news_0

“Hvala ti, uvijek sam se to pitala”, napisala je pratiteljica u komentarima.

“I ja, posebno od kad sam razbila prvi sloj izbočine i shvatila da je unutra i drugi sloj, tj. druga izbočina”, komentirala je druga i dodala: “Mislim da moja perilica krije još misterija jer mi nestaju čarape i donje rublje, a jedino je objašnjenje da ih je ona progutala…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.