Odvjetnici Jasenka Houre: Nema govora o raspadu Prljavog kazališta

Showbiz 06. svi 202213:34 > 13:38
Nel Pavletic/PIXSELL

Prljavo kazalište nije se raspalo nego i dalje aktivno radi na stvaranju novog glazbenog materijala i planiranju budućih aktivnosti u obliku koncerata i izdavanja albuma, poručili su u petak odvjetnici Jasenka Houre.

Jedan od osnivača Prljavog kazališta Jasenko Houra  ostaje član jedne od najpoznatijih hrvatskih rock grupa. Nakon što su pojedini novinski portali u četvrtak objavili da se grupa raspala nakon 45 godina postojanja, Hourini odvjetnici kažu da bend ostaje na okupu, ali možda u promijenjenom sastavu.

“Moguće je da će Prljavo kazalište u budućnosti djelovati ili nastupati u sastavu koji je različit od onoga koji je djelovao prethodnih godina, ali takve promjene događale su se kroz gotovo pola stoljeća aktivnog djelovanja Prljavog kazališta i nisu utjecale njegov rad i stvaralaštvo”, stoji u priopćenju odvjetnika Tonija Nogolice i Filipa Gregora.

Houra i drugi članovi benda u skorijoj budućnosti planiraju proslaviti 45. godišnjicu osnutka. Međutim, bubnjar i jedan od osnivača benda Tihomir Fileš i Houra nisu u dobrim odnosima i ne razgovaraju, a upravo nesuglasice između njih dvojice dovele su do glasina o gašenju benda.

vezana vijest

Spor između Houre i Fileša vodi se zbog prava na žig Prljavog kazališta. Houra preko odvjetnika tvrdi da Fileš niti bilo tko drugi nije vlasnik benda, već su to njegovi članovi, dok njegovo svojatanje žiga smatra nedopustivim.

“Što se tiče žigova povezanih s Prljavim kazalištem, dio žigova koji danas nominalno možda i glase na ime g. Fileša registrirani su na njegovo ime bez suglasnosti drugih članova ili su pak samoinicijativno preneseni na njegovo ime s društva putem kojeg je Prljavo kazalište poslovalo”, dodaje se u priopćenju

Fileš nema pravo niti na najpoznatiji simbol “Prljavaca” – prepoznatljivi jezik. “Radi se o autorskom djelu našeg umjetnika Mirka Ilića. To pravo će biti preneseno na g. Houru jer je Prljavo kazalište u svojem dosadašnjem radu koristilo to djelo isključivo na temelju prijateljskog odnosa g. Houre i g. Ilića”, tvrde Hourini odvjetnici

Dodaju kako Houra želi da Prljavo kazalište nastavi svirati te je spreman na sporazum kako bi se situacija riješila na zadovoljstvo svih članova benda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.