Međunarodne potvrde o cijepljenju ključni “okidač” oporavka turizma

Svijet 20. svi 202112:22
Shutterstock

Oporavak španjolskog i europskog turizma ovog ljeta ovisi o uspješnom uvođenju međunarodnih potvrda o cijepljenju, rekao je izvršni direktor hotela Melia, Gabriel Escarrer.

“Budu li potvrde uspješno uvedene, vjerujem da se možemo nadati dobrom ljetu, premda daleko od razina iz 2019.”, rekao je Escarrer.

Otkako je Britanija uvrstila Španjolsku na “jantarni popis”, što znači da putnici nakon povratka moraju u samoizolaciju, Melia bilježi više otkazivanja nego rezervacija među britanskim gostima, rekao je Escarrer.

“Znamo da je potražnja velika, ali suspregnuta”, dodao je čelnik španjolske tvrtke, podsjećajući da su britanske rezerervacije za njihove hotele u Portugalu gotovo utrostručene nakon što ga je London ovog mjeseca uvrstio na zelenu listu.

Iako dolasci iz Britanije, najvažnijeg emitivnog tržišta za Španjolsku, neće dosegnuti gotovo 19 milijuna zabilježenih 2019. godine, Escarrer predviđa da bi mogli dočekati četiri milijuna britanskih gostiju ako se ograničenja ublaže.

“To bi uvelike promijenilo situaciju, vjerujte mi”, rekao je.

Najvažniji okidač oporavka Španjolske i Europe u cjelini bit će ipak međunarodne potvrde o cijepljenju.

Escarrer prognozira da će hoteli u budućnosti imati posebne dijelove za cijepljene goste, a neka će odmarališta primati samo goste s potvrdama o imunizaciji ili negativnim testom na covid 19.

Melia u međuvremenu poboljšava ventilacijske sustave u hotelima, gradi dodatne blagovaonice na otvorenom i utvrđuje standardizirane sigurnosne protokole kako bi se gosti osjećali sigurnije.

“To su trendovi koji će se nastaviti (i nakon pandemije), uspostavili mi kontrolu nad njome ili ne”, dodaje čelnik španjolskog hotela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram