Putin prijeti da će razbiti zube stranim agresorima

Svijet 20. svi 202118:401 komentar
Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da će Moskva "razbiti zube" bilo kojoj sili koja pokuša oteti djelić ruskog teritorija.

Na virtualnom sastanku s višim dužnosnicima, ruski je čelnik citirao ono što je nazvao izjavama stranaca koje preispituju rusku kontrolu nad energetski bogatim Sibirom.

Sličan komentar u Rusiji je pripisan bivšoj američkoj državnoj tajnici Madeleine Albright, iako je ona zanijekala da je rekla takvo što.

“Neki se čak usuđuju javno reći da je navodno nepravedno što Rusija posjeduje bogatstvo regije poput Sibira. Samo jedna zemlja ga posjeduje”, rekao je Putin.

Koristeći borbeni rječnik koji dobro prolazi u njegovoj biračkoj bazi među oružanim i sigurnosnim snagama, Putin je rekao da će Moskva bilo kojim potencijalnim agresorima odgovoriti otvoreno i snažno.

“Svatko nas želi ‘ugristi’ negdje ili ‘odgristi’ nešto naše, no oni koji bi to učinili, trebaju znati da bismo im svima razbili zube tako da više ne mogu gristi… A ključ ovoga je razvoj naših oružanih sila”, rekao je.

Komentari dolaze uslijed dogovaranja samita između Putina i američkog predsjednika Joea Bidena kojemu je svrha da spriječi da loši odnosi Washingtona i Moskve postanu još gori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar