Rusija će dopustiti navijačima s ulaznicama za Euro 2020. ulazak bez viza

Svijet 20. svi 202119:18
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Rusija će dopustiti stranim navijačima koji kupe ulaznice za utakmice Eura 2020 u St. Peterburgu da uđu u zemlju bez vize i prate turnir, objavio je lokalni organizacijski odbor u četvrtak.

Rusija je ograničila ulazak stranaca u zemlju zbog pandemije COVIDa-19 i dopušta samo državljanima zemalja s kojima je uspostavila međunarodne letove da prelaze njene granice.

“U sadašnjim teškim okolnostima kretanje ljudi je jako ograničeno, a mi smo naišli na razumijevanje federalnih vlasti i možemo otvoriti granice onima koji dolaze u St. Peterburg na nogometne praznike ovo ljeto”, izjavio je direktor lokalnog organizacijskog odbora Alexei Sorokin.

Sorokin je dodao i da će dužnosnici turnira i sudionici morati poštivati sigurnosna pravila i imati negativan test na COVID-19.

Organizacijski odbor je dodao i da će procedura za vađenje viza za strane dužnosnike zaposlene u UEFA-i, volontere, predstavnike medija i sudionike turnira biti pojednostavljena.

St. Peterburg, koji je potvrdio da će popuniti stadione do 50 posto kapaciteta za Europsko prvenstvo, bit će domaćin sedam utakmica uključujući i jedne četvrtfinalne.  Euro 2020 na kojem nastupaju 24 reprezentacije počinje 11. lipnja nakon što je odgođen na godinu dana zbog pandemije.

U St. Peterburgu igraju se utakmice skupine B u kojoj su osim domaćina Rusije Danska, Finska i Belgija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar