U Indiji 4529 žrtava u jednom danu, najviše u svijetu od početka pandemije

Svijet 19. svi 202110:39
Izvor: PRAKASH SINGH / AFP / Ilustracija

Indija je u srijedu potvrdila 4529 žrtava covida-19, što je najviši dnevni broj uopće u svijetu od izbijanja pandemije, pokazali su službeni podaci.

Južnoazijska država preuzela je taj mračni rekord najviše žrtava u jednom danu od Sjedinjenih Država koje su 12. siječnja potvrdile 4475 umrlih, prema podacima američke Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

Indija je potvrdila 267.334 novozaraženih u protekla 24 sata te je ukupan broj zaraženih dosegnuo 25,5 milijuna, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Broj umrlih od posljedica covida-19 od početka pandemije u Indiji iznosi  283.248.

Suočena s drugim smrtonosnim valom pandemije, Indija je imala najviši dnevni broj zaraženih 7. svibnja –  414.188.

Iako je postotak počeo od tada opadati, vlada je upozorila da je samo 1,8 posto od 1,3 milijarde stanovnika dosad zaraženo.

Nakon eksplonencijalnog rasta zaraženih u prenatrpanim bolnicama u gradovima i većim mjestima, infekcija brzo raste u ruralnim regijama gdje su zdravstvene službe manjkave i nedostaje testiranja.

Iako je Indija najveći svjetski proizvođač cjepiva samo je 3 posto stanovništva dosad potpuno cijepljeno u toj zemlji.

Suočena s najvećim porastom infekcija, Indija je prije mjesec dana prekinula izvoz cjepiva, nakon što je donirala ili prodala više od 66 milijuna doza. Zbog toga se Bangladeš, Nepal, Šri Lanka i veći dio Afrike muče s nalaženjem drugih izvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar