'U Hrvatskoj su narod i radnici postali višak'

Vijesti 11. lip 201519:08 > 19:20
N1

U Dnevniku u 19 gostovao je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Vlada je odgodila Zakon o stečaju. Što to znači za ostale tvrtke točnije radnike koji žele vidjeti svoje tvrtke u stečaju kako bi konačno agonija završila?

”Čuo sam ministra Vrdoljaka koji kaže da to rade da bi spasili gospodarstvo. Pa gospodarstvo u Hrvata, a pogotovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji uopće ne postoji”.

Što je sada s Adria čelikom?

”Adria čelik je skroz uništen. Radnici sedam mjeseci ne primaju plaću. Dosta je demagogije, a političarima bi trebalo dekretom zabraniti da se bave politikom”.

Hoćete li uputiti Vladi kakav dopis zbog odgode Zakona o stečaju?

”Ne znam. Kako objasniti da netko ima tvrtku, a radnici mu ne primaju plaću. Uz to je još iz Njemačke. No, u Hrvatskoj je sve moguće. Narod i radnici su postali višak. Krupni kapital je pobijedio u Hrvatskoj”, zaključuje predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak da Imunološki zavod neće ići u stečaj.

“Imunološki sigurno neće ići u stečaj. Imunološki ćemo mi spasiti, kao i gospodarstvo Hrvatske koje su drugi uništili”, rekao je Vrdoljak novinarima nakon sjednice Vlade.

Novinare je zanimalo je li Imunološki dobio još dva mjeseca vremena za rješavanje svoje situacije s obzirom da Vlada, amandmanom na Konačni prijedlog stečajnog zakona koji je sa sjednice uputila u Sabor, predlaže odgodu stupanja na snagu Stečajnog zakona s 1. srpnja na 1. rujna.

Sabor bi o tom zakonu trebao glasovati u petak.