Emotivni Prosinečki o Ćiri: Možda sam kao klinac bio nešto ljut, ali…

Sport Klub 08. velj 202310:393 komentara
N1

Legendarni trener Ćiro Blažević preminuo je dan prije svog 88. rođendana. O čovjeku koji je u svakom smislu obilježio hrvatski nogomet s Milom Moralić razgovarao je jedan od njegovih "sinova", bronačni reprezentativac Robert Prosinečki.

“Specifičan odnos između mene i Ćire… Veliki je šok, koliko god je pričao o svojoj bolesti, veliki šok… Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obilježio karijere,  naučili smo puno od njega, imamo puno sjećanja na našeg Ćiru. Svima nam je jako teško, makar smo to očekivali. Bio je pravi borac, obilježio je hrvatski nogomet i medije, ništa neće biti isto bez njega, teško nam je svima… Jednostavno, proživio je lijep život i neka mu je laka zemlja. Imat će gore što pričati ljudima…”, rekao je našoj novinarki emotivni Prosinečki.

Na pitanje po čemu će pamtiti trenera koji je obilježio i njegovu karijeru, Prosinečki kaže da je s Ćirom, usprkos svemu, imao odličan odnos.

“Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada… Ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kavu i pričali o svemu. Mislim da ćemo ga pamtiti po najljepšim stvarima koje je napravio.”

Govoreći o Ćiri kao treneru, Prosinečki kaže: “On je imao specifičan odnos sa svima nama. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski nogomet. To treće mjesto, prvak s Dinamom… Odnos između nas i ta motivacija, da bi se došlo do rezutlata, uz njegovo znanje koje je nesporno. Puno nas je naučio u svemu, ne samo nogometu”, rekao je Prosinečki za N1.

“Bio je jako često u medijima, volio je to, to je bio njegov život… Uživao je u tome. Na kraju, doživio je lijepe godine, izgledao je fenomenalno… Svaki razgovor je bio odličan, i u ovim godinama. Falit će nam svima, falit će nogometu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih”, kaže.

Dalićeva posveta

Sadašnji izbornik Vatrenih Zlatko Dalić brončanu medalju je posvetio Ćiri, a Prosinečki kaže kako je Ćiro sigurno bio Dalićev nogometni mentor i da je taj odnos sigurno ostao dobar do samog kraja. “U svemu, evidentno je svima poznato da je Ćiro drugačiji od drugih i kao trener i kao čovjek, svi ćemo ga pamtiti u najboljem svjetlu”, kaže.

“Nije krio bolest, stalno je govorio da je teško bolestan da mu je blizu kraj, ali uvijek je bio pozitivan, ne samo u bolesti, nego i svemu ostalom. Sad kad smo završili nogometnu karijeru, mislim da smo bili u izvanrednom odnosu”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar