Filipović opovrgava tvrdnje da je SDP povezan s napadima na Štimca

Vijesti 20. svi 202119:08
Izvor: Nel Pavletic/PIXSELL

SDP-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Marko Filipović u četvrtak je opovrgnuo tvrdnje Davora Štimca u kojima vladajuću stranku u Rijeci povezuje s napadima na njega, njegovu obitelj i kandidate s njegove liste.

Filipović je u priopćenju za javnost reagirao na Štimčeve tvrdnje s današnje konferencije za novinare o prijetnjama, napadima, klevetama i pritiscima koje, kako je rekao, doživljava on, njegova obitelj i osobe s njegove liste za Gradsko vijeće te je povezao te napade sa SDP-om kao vladajućom strankom u tom gradu.

“Želim javno odbaciti navedene optužbe i reći da nitko iz riječkoga SDP-a gospodinu Štimcu nije ničim prijetio. Kampanja koju smo vodili od samog starta je bila pozitivna, tolerantna i smirena – uostalom, takav sam i sam. Riječki se SDP ne služi ni prijetnjama ni napadima ni pritiscima, ne činimo to ni direktno ni posredno”, istaknuo je Filipović.

Dodao je da ni on kao zamjenik gradonačelnika ni aktualni gradonačelnik nisu prijetili, napadali ni klevetali  Štimca osobno, njegovu obitelj ni članove liste. “Nismo koristili nikakve oblike pritiska prema bilo kome po bilo kojoj temi. Nikakve inspekcije koje je Štimac naveo nismo slali, niti to možemo činiti jer navedene inspekcije uopće nisu u nadležnosti Grada Rijeke, niti nam je ikada namjera baviti se takvim postupcima, ni u vrijeme političke kampanje ni izvan nje”, rekao je.

Istaknuo je da su “zgroženi optužbama koje je Štimac iznio, ne samo na račun riječkoga SDP-a, njega osobno ili na račun aktualnoga gradonačelnika”.

“Zgroženi smo još i više njegovim konstatacijama da je Rijeka sve samo ne grad tolerancije, da je Rijeka grad autokracije i da u Rijeci nema razumijevanja za druge”, rekao je Filipović, ističući kako je potpuna neistina da se u Rijeci može dobiti posao samo ako se posjeduje “partijska knjižica”.

Štimčeve optužbe medijima jednako su zaslužile svaku osudu, ocijenio je Filipović. “Sve što sam imao reći Štimcu u ovoj kampanji, u kojoj se sučeljavamo kao protukandidati, rekao sam uvijek javno, i pred medijima i na društvenim mrežama. Ništa od toga nisu ni prijetnje ni klevete ni pritisci”, napisao je u priopćenju.

“Utakmica u kojoj se nalazimo ne igra se na ovaj način i žao mi je što gospodin Štimac toga nije svjestan. Izloženost pitanjima, komentarima, novinarskim tekstovima, analizama – sve je to sastavni dio ovog posla i ako gospodin Štimac ne može podnijeti tu izloženost pred javnošću, bolje bi bilo da se odmah povuče iz ove utakmice, odnosno u nju nije trebao ni ulaziti”, zaključio je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar