Peđa Grbin: Možemo! su uspjeli jer nisu ponovili SDP-ove greške

Vijesti 18. svi 202120:45 > 20:502 komentara
Izvor: N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ocijenio je u utorak kako si je stranka dopustila da godinama ne sluša birače zbog čega su ostvarili loš izborni rezultat u Zagrebu te ustvrdio da su promjene u SDP-u već počele.

“Da, moramo se mijenjati, te promjene u SDP-u su već počele”, rekao je Grbin za Dnevnik Nove TV.

Dodao je kako je Joško Klisović bio njegov izbor kandidata za gradonačelnika te istaknuo kako su promjene u Zagrebu bile nužne.

PROČITAJTE JOŠ

“Iskoristit ću ovu priliku da se ispričam Zagrepčanima, ali prije svega članovima SDP-a, što smo dopustili da dugi niz godina ne slušamo birače. Ovo je poraz prije svega takve politike”, istaknuo je Peđa Grbin.

Poručio je kako je SDP shvatio poruku i da će se mijenjati tako što će slušati birače i nuditi projekte koji će gurati da se Hrvatska i Zagreb mijenjaju.

Ocijenio je kako ljevica nema novog lidera te da su lokalni izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici. Tako je istaknuo da je SDP u prvom krugu osvojio jedan grad više nego prije četiri godine, dok je HDZ osvojio tri grada manje.

Također je odbacio navode novinara da se snaga SDP-a mjeri preko uspjeha u Zagrebu, poručivši da se mjeri prema rezultatima u čitavoj Hrvatskoj.

Ponovio je da je rezultat u Zagrebu njegova odgovornost jer je on predložio Klisovića za kandidata,  Objasnio je da je tu odgovornost preuzeo na sebe jer je vidio da je SDP u Zagrebu otišao u krivom smjeru što će, ocijenio je Grbin, trebati mijenjati godinama.

Nije direktno odgovorio na pitanje razmišlja li o stavljanju mandata na raspolaganje ako SDP ne pobijedi u Rijeci, već je poručio kako mu je prioritet osigurati da 30. svibnja na čelna mjesta u brojnim jedinicama lokalne samouprave dođu najbolji ljudi.

Uz to je i najavio pobjedu SDP-a u Rijeci, rekavši da o pobuni i udarima u stranci ne razmišlja.

#related-news_0

Što se tiče izbornog uspjeha u Zagrebu platforme Možemo!, čestitao im je na odličnom rezultatu te ocijenio kako su to ostvarili jer nisu ponovili SDP-ove greške.

“Nismo dovoljno razmišljali o problemima građana. Nažalost, slizali smo se previše s jednom političkom opcijom i sada to plaćamo. Što se tiče toga hoćemo li ići s Možemo!, zar nije normalno da ljevica surađuje s ljevicom, bilo u Zagrebu ili Rijeci”, ocijenio je Grbin, poručivši kako će biti fokusirani i na uspjeh Tomislava Tomaševića u drugom krugu.

Također, Grbin je osudio prijetnje smrću nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Karlovca s podrškom SDP-a Davoru Petračiću, istaknuvši kako očekuje da će institucije ovo istražiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar