Ogromni redovi pred policijskom postajom u Zagrebu. Pitali smo što se događa

Vijesti 13. tra 202309:08 0 komentara
N1

Ispred Policijske postaje u Remetinečkom gaju u posljednje vrijeme stvaraju se dugi redovi. Strani radnici dolaze i nekoliko sati prije početka radnog vremena kako bi uspjeli ishoditi dokumentaciju koja im je potrebna.

O svemu smo zatražili i komentar PU zagrebačke, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zgrada na adresi Remetinečki gaj 13, odnosno prostor na navedenoj adresi, prilagođen je obavljanju svih poslova i upravnih radnji koji se odnose na reguliranje statusa stranaca, neovisno čiji su državljani. Na samom ulazu uspostavljena su tri šalterska mjesta koja prvenstveno služe za zaprimanje i izdavanje biometrijskih dozvola boravka, s tim da se navedene radnje po potrebi obavljaju i na ostalim raspoloživim radnim mjestima.

PU zagrebačka
PU zagrebačka
PU zagrebačka

Što se tiče posebnog šaltera za poslodavce, obavještavamo Vas kako poslodavci zahtjeve podnose online (u slučajevima kada je potrebno mišljenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), odnosno putem e-mail adresa koje su javno objavljene ([email protected], [email protected]). Po zaprimanju zahtjeva ili po obraćanju poslodavca daljnja korespondencija obavlja se putem elektroničke pošte ili telefonski te se na isti način s konkretnim poslodavcem dogovora vrijeme i način preuzimanja odluka, na primjer preuzimanje radnih dozvola, predaja potvrda o prijavi rada i sl. S obzirom na navedeno, nije predviđeno posebno šaltersko mjesto za poslodavce.

N1

U našem radu veliku ulogu ima priljev stranaka u određenom trenutku. Većina stranaka dolazi u ranojutarnjim satima kako bi na početku radnog vremena šaltera što ranije riješili svoje upravne poslove i vratili se na svoja radna mjesta. Upravo iz tog razloga rano ujutro nastaje najveća gužva, međutim, kako se predmeti rješavaju, vrijeme čekanja se uvelike smanjuje i postaje prihvatljivo.”

“Ovo je maltretiranje”

Inače, zbog toga što rade samo dva šaltera, dnevno se prima 150 stranaka. S obzirom na to da je radno vrijeme od 7 do 15, toliko zahtjeva uspiju obraditi, javlja naša Jelena Bokun. Reporterka je pričala i s ljudima koji čekaju u redu.

“Ovo je maltretiranje, ovo je kršenje ljudskih prava”, rekao nam je jedan sugovornik koji je pred policiju došao u 1 u noći.

Ukrajinka Marija došla je u 3 u noći. “Nekidan sam došla u podne i rekli su da su brojevi podijeljeni. Bilo je jednostvanije kad se ovo obavljalo u glavnoj policijskoj postaji s redomatima”, govori nam.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!