Jeliću potporu najavili SDP te koalicija Mosta, DP-a i Loze

Vijesti 19. svi 202122:54 0 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potporu kandidatu grupe birača za šibenskog-kninskog župana Marku Jeliću u drugom krugu izbora najavili su u srijedu SDP te koalicija Mosta, Domovinskog pokreta i Loze, priopćeno je iz Jelićeva izbornog stožera.

Zajedničku konferenciju za medije u Šibeniku na kojoj su najavili zajedničku programsku suradnju održali su nezavisni kandidat za župana dr.sc. Marko Jelić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Iris Ukić Kotarac te Joško Šupe i Ivica Ledenko koji su najavili da će SDP i koalicija Mosta, Domovinskog pokreta i Loze u drugom krugu izbora podržati Jelića za župana, stoji u priopćenju.

“Prije svega ću se zahvaliti svim biračima koji su izašli na biralište, zahvaljujem se 16.557 osoba koje su meni i gospođi Iris Ukić Kotarac dali svoj glas. Svaki glas bez obzira kome ide je jako bitan jer to znači da je to demokracija”, rekao je Jelić te zahvalu izrekao svim nazočnima počevši od Stipe Petrine, ekipi nezavisnih načelnika Toniju Turčinovu i Marku Grubeliću, Fokusu na čelu s Ivanom Gulamom. Zahvaljujem se Mostu, Lozi i Domovinskom pokretu na čelu s Ivicom Ledenkom te Jošku Šupi, istaknuo je.

Jelić je rekao da se svi nazočni drže onoga što su rekli i poručio: Ovo će biti županija jednakih jer samo jednaki, slobodni ljudi mijenjaju svijet. Naša županija ima sve i ovo je u biti najbogatija županija od svih dalmatinskih županija. Ovo je početak promjena u Dalmaciji koje će uskoro biti jasno vidljive, no glasači će odrediti smjer, istaknuo je Jelić.

Na Dan hrvatske državnosti 30. svibnja imat ćemo priliku vidjeti smatraju li oni da smo budućnost mi ovdje okupljeni ili ono što je bilo prije – poručio je Jelić.

Podršku Jeliću pružio je i Stipe Petrina koji je pozvao glasače da izađu na izbore 30. svibnja.

Joško Šupe naglasio je kako je vrijeme za promjene pozvavši svoje birače da podrže Marka Jelića.

Tu sam da održim riječ koju sam dao gospodinu Jeliću davno prije početka kampanje. Ja sam mu dao riječ da ću ga podržati ako prođe u drugi krug i još jedanput koristim priliku da se zahvalim svim biračima koji su mi dali podršku u prvom krugu i da ih pozovem da izađu u što većem broju u nedjelju, 30. svibnja i da daju potporu Marku Jeliću za novog župana Šibensko-kninske županije, poručio je Šupe.

Ivica Ledenko kazao je kako koalicija Mosta, Domovinskog pokreta i Loze nezavisne liste daje bezrezervnu podršku Marku Jeliću.

Ovdje smo u ime koalicije i nismo dugo dvojili da moramo biti na visini zadatka i da moramo što je moguće brže formirati većinu u Županijskoj skupštini. To je napravljeno, a sve priče oko toga da većine nema nisu istinite jer ono što će se dešavati u nekim reizborima dopunskih vijećnika nije važno, rekao je i poručio kako je važno da postoji 19 vijećnika okupljenih oko Marka Jelića.

To u biti znači pobjeda, a da bi pobjeda bila pobjeda, moramo 30. svibnja izaći na izbore i zato pozivam glasače koji su glasali za mene osobno i koaliciju Mosta, Domovinskog pokreta i Loze nezavisne liste da izađu i biraju promjene. Mi smo promjene najavljivali, mi smo se za promjene zalagali i svaki drugi naš postupak bio bi izdaja naših birača – kazao je Ledenko.

Inače, Nezavisna lista Stipe Petrine osvojila je 7 mandata u Županijskoj skupštini, Jelićeva lista 6, dok je 3 mandata osvojio SDP te isto toliko i koalicija Mosta i Domovinskog pokreta.

Prema rezultatima DIP-a, u drugi krug izbora za šibensko-kninskog župana ulaze Marko Jelić, kandidat grupe birača koji je dobio 36,52 posto glasova i Goran Pauk, kandidat koalicije HDZ, HSLS koji je dobio 36,10 posto glasova birača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!