Misle na zimsku sezonu: Gorski kotar dobiva pet novih skijališta do kraja godine

Vijesti 18. srp 202219:01 0 komentara
djeca, snijeg, praznici, sanjkanje, igra, igranje, zima
Pixabay

U sljedećoj zimskoj sezoni na području Gorskog kotara trebalo bi djelovati pet sanjkališta koje financira Primorsko-goranska županija, a do kraja tekućeg mandata svi bi gradovi i općine u Gorskom kotaru trebali dobiti sanjkališta uređena na taj način, najavila je ta županija.

Na redovnoj tjednoj konferenciji za novinstvo Primorsko-goranske županije u ponedjeljak pročelnik za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan izvijestio je da je trećom raspodjelom novca za sanjkališta u ovoj godini, Gradu Delnice odobreno 750 tisuća kuna.

“Iako nam je u tijeku snažna ljetna sezona, vodimo brigu da nam se zimska sezona u Gorskom kotaru ostvari uz veliku posjećenost”, rekao je Krpan.

Izvijestio je i da je obavljeno posljednje raspoređivanje novaca iz županijskog Fonda za Gorski kotar pri čemu je trima jedinicama lokalne samouprave temeljem njihovih prijava raspoređeno po 166 tisuća kuna.

Krpan je istaknuo da je tako odobreno 1,5 milijuna kuna za prioritetne programe u Gorskom kotaru. Uz to, dodatno je raspoređeno za to područje i oko pola milijuna kuna iz programa ravnomjernog razvitka, naveo je.

Župan Zlatko Komadina izvijestio je da je rebalansom županijskog proračuna, u okviru nastojanja da se poboljša zdravstvena zaštita na otocima, županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula s Raba osigurano 150 tisuća kuna za financiranje sanitetskog prijevoza pacijenata iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka u tu bolnicu.

KBC Rijeka dobio je županijskih 200 tisuća kuna, kojima će se urediti četiri sanitarna čvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!