Oglasio se Zagrebački holding, otkrili koliko je plaćen skandalozni oglas

Vijesti 17. stu 202215:41 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Zagrebački holding odgovorio je na brojne osude koje je u javnosti izazvao Native oglas Zagrebačkog holdinga objavljen na jednom internetskom portalu, a koji se društvenim mrežama proširio zbog rodnih stereotipa koji su sadržani u tekstu.

“Nažalost, došlo je do nesporazuma u komunikaciji i objave oglasnog članka na jednom portalu koji ni u kom slučaju ne predstavlja vrijednosti tvrtke jer se protivimo rodnim stereotipima. Ispričavamo se svima koje je članak povrijedio, a koji je u međuvremenu uklonjen”, poručili su iz Holdinga na upit N1.

VEZANE VIJESTI

Kazali su da je oglas napravio Native studio Tportala u sklopu edukativne kampanje o odvajanju otpada. Dodali su da su za zakup medijskog prostora izabrani nakon provedenoga otvorenog postupka javne nabave kao najpovoljnija ponuda.

“Ugovorena cijena je 15.000 kuna za 10.000 prikaza. Oglasni članak prošao je provjeru Zagrebačkog holdinga na operativnoj razini, bez znanja i suglasnosti uprave društva”, dodali su iz Zagrebačkog holdinga.

Upit o spornom oglasu slali smo i mediju koji ga je objavio. Oni nisu htjeli otkriti cijenu oglasa pozivajući se na poslovnu tajnu, ali su poručili da je native tekst napisan je u dobroj vjeri s ciljem podizanja svijesti o vrlo aktualnoj temi pravilnog razdvajana otpada.

“U sklopu obrade spomenute teme Native studio tportala je kao aktere teksta koristio prosječnu hrvatsku obitelj. Niti u jednom trenutku nije bila namjera promovirati rodne stereotipe. tportal kao kompanija i svi naši zaposlenici vrlo smo angažirani, privatno i poslovno u promicanju vrijednosti načela i jednakosti, ravnopravnosti svih članova i članica našeg društva”, kazali su iz tportala za N1.

Oglas nakon burnih reakcija uklonjen

Podsjetimo, tema oglasa je odvajanje otpada, a oglas prati dan fiktivne kućanice Ane, koja je prije radila kao bankarica. U oglasu se navodi kako je Ana “puno sretnija otkako je napustila bankarski posao”, a u dijelu teksta govori se o Ani isključivo kao o kućanici.

Na kraju u tekstu stoji kako je, oko 17 sati, nakon što su djeca došla iz škole, a muž ostao na druženju s prijateljima, napokon pronašla nešto vremena za sebe, pa odlučuje dvije prazne boce vina pretvoriti u svijećnjak i vazu.

Oglas je u jučer maknut sa stranice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare