Potvrđeno za N1: Ove sezone bez skijanja na sljemenskom Crvenom spustu. Radit će samo Bijeli i Zeleni

Vijesti 21. stu 202319:29 0 komentara
N1

Kako je početak skijaške sezone sve bliže, a trosjedežnica na Sljemenu još uvijek je u dijelovima, pitali smo Grad Zagreb hoće li profunkcionirati do prvog snijega.

Vijesti za ljubitelje skijanja na Sljemenu su loše. Naime, iz gradske tvrtke Upravljanje sportskim objektima odgovorili su nam da Crveni spust neće raditi.

“Skijaška sezona ove godine odvijat će se na Bijelom i Zelenom spustu. Obavljene su sve potrebne pripremne radnje te će uskoro početi njihovo zasnježivanje kao priprema za skijašku sezonu”, najavljeno je.

Nevrijeme krivo za sve?

“Žičara Trosjed na Crvenom spustu teško je oštećena u srpanjskom nevremenu. Stručnjaci iz austrijske tvrtke Doppelmayr obavili su monitoring i ekspertizu oštećenja te utvrdili da je opseg oštećenja prevelik za popravak, odnosno, vraćanje postojeće trosjedne žičare u funkciju. Zbog toga se Crveni spust ove godine neće moći koristiti za skijanje”, objašnjavaju iz gradske firme.

Ipak, u Proračunu za 2024. godinu osigurana su sredstva za nabavu nove žičare.

“Riječ je o četverosjedežnici za potrebe Crvenog spusta te ćemo uskoro pokrenuti postupak za njezinu javnu nabavu”, poručili su iz Grada Zagreba za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!