“Što je Plenković, politički autist? Njegova izjava graniči sa stupidnošću”

Vijesti 16. velj 202211:38 > 12:52
N1 / Jelena Bokun

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić nije samo upleten u aferu Krš-Pađene, nego je i nesposoban i to je razlog zašto će Most pokrenuti njegov opoziv, najavio je u srijedu saborski zastupnik te stranke Božo Petrov.

Ustvrdio je kako “danas svjedočimo novoj aferi”, kako USKOK sumnja da investitori za vjetropark Krš-Pađene nisu zadovoljili sve uvjete, da im je Ministarstvo gospodarstva odobrilo projekt, a procijenjena je šteta 1,9 milijardi kuna.

VEZANA VIJEST

Premijer Andrej Plenković danas je nakon predstavljanja mjera komentirajući inicijativu za smjenom Ćorića rekao “mogu se svi na trepavice postaviti, do kraja mandata nijednog ministra neću maknuti”.

“Ta njegova izjava graniči sa stupidnošću. U trenutku kad je neki ministar optužen vi ga nećete smijeniti zašto, jer netko zahtijeva njegovu smjenu. Što je on, politički autist? Ne razumijem dokle ide ta njegova bahatost. Apsolutno svi ljudi u Hrvatskoj u trenutku kada je netko upleten u afere, čak i ne osuđen, ako ga USKOK istražuje, očekuju da taj čovjek ne može biti ministar. Ako zbog ničeg drugog, onda pozivam Andreja Plenkovića zbog njegove osobne karijere, jer će mu to naštetiti, da nauči čistiti svoje dvorište”, komentirao je Petrov za N1.

Kaže da je oporba po tom pitanju jedinstvena, da je njihov stav da premijer moram odmah smijeniti ministra upletenog u afere.

“Mi smo već prije tri mjeseca upozoravali na ovu aferu, sada se pokazalo da smo već tada imali pravo i tada je Andrej Plenković ismijavao cijelu inicijativu i govorio da nije istina. Sada je isplivao novi dokaz, samo je pitanje koliko će još isplivati. Pričekat ćemo tri mjeseca. Ako Plenković ne smijeni Ćorića, mi ćemo to pokrenuti prvi dan. Mislimo da je ovo trenutak kada se Vladi mora poslati jasna poruka. Ne mora premijer čekati sa smjenom inkriminiranog ministra tako što će mu oporba slati poruke. Mislim da bi on sam trebao biti dovoljno trezven da je on opterećenje, ne za njegovu Vladu, nego za društvo u cjelini. Treba ga smijeniti bez da mi uopće pokrenemo inicijativu”, rekao je Petrov.

Grbin: Jasno je kolika je Ćorić štetočina

I SDP-ov Peđa Grbin se osvrnuo na slučaj ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i njegove veze s aferom vjetroelektrane, rekavši da je ministar već trebao otići. Podsjetio je da je oporba već tražila njegov opoziv te da misli da su vladajući pogriješili što su ga podržali. Kazao je i da će podržati novi opoziv ako se on ponovno pokrene.

“U odnosu na ono što je bilo prije godinu i dva mjeseca, sada je još više jasno kolika je to štetočina za resor kojem je na čelu i za državu u cjelini”, rekao je.

“Kud će se afera proširiti je nemoguće reći. To je već sada prošireno do te mjere nedopustivo u zemlji koja se barem nazivno bori protiv korupcije, ali kažem nazivno jer stvarna borba protiv korupcije je najbolje vidljiva po tome da Ćorić unatoč svim aferama i svemu što se događalo i dalje ostaje ministar”, dodao je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.