Ured predsjednika: Sigurnjaci odlučuju o prijevozu Milanovića i o curenju podataka obavijestili su SOA-u

Vijesti 28. kol 202416:19 0 komentara
Milanović na Pantovčaku
Goran Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Ured predsjednika RH za N1 potvrdio je kako su ljudi iz MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti prijavili SOA-i opravdane sumnje da su u javnost iz MORH-a na nezakonit način pušteni klasificirani podaci o rutama, vremenu i načinima prijevoza predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Odgovore Ureda predsjednika na pitanja koja smo mu poslali o broju letova vojnim helikopterima u kolovozu i srpnju i načinu odlučivanja o korištenju istih, objavljujemo u cijelosti.

“U slučaju potrebe korištenja vojnog helikoptera za prijevoz Predsjednika Republike, a na temelju odluke osiguranja Predsjednika Republike i dopisa Vojnog kabineta, zapovijed izdaje načelnik Glavnog stožera OSRH, a ista se zapovijed dostavlja na znanje ministru obrane i Zapovjedno-operativnom središtu OSRH.

Zbog sigurnosnih razloga, sve operativne informacije vezane uz pripremu i izvršenje leta, uključujući lokacije i vremena polaska i dolaska Predsjednika Republike, klasificirane su kao povjerljive.

Zbog opravdanih sumnji da su klasificirane informacije o pripremi i izvršenju leta, uključujući lokacije i vremena polaska i dolaska Predsjednika Republike, korištene na nezakonit način – tako što su unaprijed dostavljane osobama izvan sustava OSRH – nadležna uprava MUP-a (Uprava za posebne poslove sigurnosti) obavijestila je Sigurnosno obavještajnu agenciju (SOA) o tim sumnjama te zatražila njihovu provjeru”, rekli su za N1 iz Ureda predsjednika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!