Zagrebačka udruga u svibnju nastavlja s besplatnim programima za umirovljenike

Vijesti 19. svi 202115:04 0 komentara
Unsplash

Radna udruga kreativnost (RUK) u sklopu projekta "Aktivni u mirovini", koji je podržao Europski socijalni fond, nastavlja u svibnju s besplatnim programima za zagrebačke umirovljenike.

Umirovljenici u sljedećem periodu mogu sudjelovati u nordijskom hodanju, ponedjeljkom, srijedom i petkom, na Tuškancu, Tuđmanovom trgu, Jelenovcu ili Ribnjaku, ovisno o dogovoru grupe.

Za petak, 21. svibnja, najavljena je radionica u Etnografskom muzeju “Ritam afričkih bubnjeva”, antistresni program koji, ističe se u najavi, pruža mogućnost opuštanja, a istovremeno vraća energiju i optimizam. Uvod u radionicu, koju će voditi Sam Bushara iz Sudana koji živi u Zagrebu, bit će razgled muzejskog postava izvaneuropskih kultura.

U srijedu, 26. svibnja, u Trnjanskoj ulici održat će se storytelling radionica, na kojoj će se korisnici imati priliku podrobnije upoznati sa storytelling tehnikama i metodama te se samostalno okušati u interpretaciji / pripovijedanju.

Teme radionica su prednosti pripovijedanja, kako naučiti pričati priče, što sve čini dobrog pripovjedača, elementi priče, demonstracije i primjeri uz stručno mentorstvo voditeljice.

Dva dana kasnije priredit će se storytelling šetnja Zagrebom, pod vodstvom licencirane turističke vodičke i interpretatorice baštine po odabranim lokacijama u Centru, uz odabrane priče i interpretacije vezane uz poznate i manje poznate gradske legende, kultne lokacije i ostale povijesno – društvene priče iz burne i neobične povijesti metropole.

“Šetnja je radnog, ali opuštenog i neformalnog tipa, u laganom hodu i ugodnom druženju”, napominje se.

Najavljen je i novootvoreni program radionice crtanja, za utorak, 1.lipnja u prostoru Ateljea (Ulica Republike Austrije), pod vodstvom akademske umjetnice Maše Barišić. Sudionici će se upoznati s osnovama crtanja te samostalno okušati u umjetničkom crtežu.

Prijave za programe se primaju na broj 097/750‐3923 ili na [email protected], a detaljnije informacije mogu se pronaći na web stranici http://ruk.hr/.

Pri provođenju svih programa poštovat će se propisane mjere i preporuke epidemioloških službi

Prilikom prvog dolaska na odabrani program potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i dokaz o umirovljenju (presliku rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine ili obavijest banke o mirovini).

Cilj programa, sufinanciranog od Europske unije i EU strukturnih i investicijskih fondova je podizanje svijesti građana o važnoj ulozi fondova u povećanju kvalitete života i zdravlja umirovljenika kroz socijalno uključivanje i obrazovanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!